Mads Elkær

Journalist

E-Mail

m.elkaer@cw.dk

Linkedin

Se Mads's LinkedIn profil

Siden 2006 har jeg skrevet om samfund, erhverv og teknologi hos Computerworld. 

Inden for it-verdenen har jeg primært dækket offentlige it-satsninger, men skriver om alt fra små iværksættervirksomheder til verdens største datacentre.  

Jeg skriver i stort set alle journalistiske genrer, ligesom jeg har prøvet kræfter med stort set alle medier. 

Min uddannelsesmæssige baggrund er en Cand.it-uddannelse fra IT-Universitetet i København, efter jeg færdiggjorde en bachelorgrad i filmkunst på et engelsk universitet ved årtusindeskiftet. 

Ved siden af
Udover mit job som journalist hos Computerworld er jeg frivillig lektiehjælper på min gamle skole, Dyvekeskolen på Amager i København, hvor jeg hjælper eleverne på alle klassetrin med deres hjemmearbejde. 

Derudover har jeg sammen med min ven og journalistkollega Bastian Larsen udgivet romanen 'ELSKMIG.dk' om livet på det fiktive datingsite Elskmig.dk.
4.293 artikler på Computerworld

Mads Elkær

5

Her er de 10 bedste sikkerhedsteknologier til at bremse hackerangreb

Gartner udpeger her 10 nuværende og fremtidige sikkerhedsteknologier, der skal hjælpe dig og din virksomhed med at forhindre uønskede gæster på netværket.

21. juni 2016 kl. 15.58 | læs »

Verdens vildeste computer er blevet dobbelt så hurtig på kun ét år

Kina har et nyt regnemonster i toppen som verdens hurtigste computer, og den er dobbelt så hurtig og tre gange så effektiv som sidste års mester.

21. juni 2016 kl. 14.14 | læs »

Nye krav til Danmark: Skal kunne modtage e-fakturaer i endnu ukendt format

Om få år skal alle offentlige myndigheder kunne modtage e-fakturaer fra sine leverandører ved køb på EU-rammeaftaler. Kravet har endnu ikke fået tilføjet et konkret e-faktura-format, men her kan du læse, hvad favoritten hedder.

20. juni 2016 kl. 13.07 | læs »

Fem dage efter udrulning af sundhedsplatform: Region Hovedstaden søger ny it-direktør

Kort efter udrulningen af it-sundhedsplatformen på Herlev-Gentofte Hospital søger Region Hovedstaden ny it-direktør. Ifølge regionen er der ingen drama, da den nuværende it-direktør er blevet tilbudt et endnu større job.

10. juni 2016 kl. 14.36 | læs »

"Jeg kan høre på lyden fra opkaldsmodemmet, at min sidemand kalder Aarhus-serveren"

Vi tester CD-rom'en, og jeg kan høre på lyden fra opkaldsmodemmet, at min sidemand kalder Aarhus-serveren, og alt virker tilsyneladende, som det skal.

9. juni 2016 kl. 14.00 | læs »
9

Efter kritik: "Det støder nogle folk, at de skal ændre deres arbejdsgange, men ensretning og standardisering er altså et af formålene med sundhedsplatformen"

Brugerne af den store it-sundhedsplatform på Herlev-Gentofte Hospital har problemer med brugen af det splinternye it-system. Læs her, hvor den største udfordring ligger ifølge sundhedsplatformens programdirektør.

8. juni 2016 kl. 15.40 | læs »
2

Kritik af sundhedsplatformen: "Jeg kender til flere situationer, hvor læger og sygeplejersker græder af frustration"

Den store sundhedsplatform indkøbt til hospitalerne i hovedstadsområdet og på Sjælland møder harsk kritik fra sygeplejersker og læger. Der er både it-problemer og udfordringer med at få hverdagen til at hænge sammen, lyder det blandt andet i kritikken.

8. juni 2016 kl. 14.50 | læs »
5

Kinesere tester verdens første passagerdrone - se den potente maskine her

Et kinesisk-amerikansk samarbejde skal sende verdens første passagerdrone i luften over USA. Forhåbningen er blandt andet, at der skal indføres taxi-droner i USA i halen på test-flyvningerne. Se video med passager-dronen her.

8. juni 2016 kl. 13.57 | læs »
8

Mand solgte brugt printer for 260 kroner - blev derefter sagsøgt for 200.000 kroner

Et salg af en brugt sort/hvid printer endte i sandt mareridt for printersælgeren, der havnede i kløerne på en serie-sagsøger. Læs her, hvordan en brugt printer til 240 kroner endte med at koste sælgeren flere tusinde kroner i sagsomkostninger.

7. juni 2016 kl. 14.20 | læs »

For menneskehedens overlevelse: Google udvikler dødsknap til kunstig intelligens

Et af problemerne med kunstig intelligens er, at computere ude af kontrol kan opbygge mekanismer, så vi ikke kan slukke for dem igen. Her får du Google og Oxford-forskeres bud på, hvordan vi kan undgå det potentielle dommedagsscenarie.

7. juni 2016 kl. 11.55 | læs »