Avatar billede frem-ad Professor
11. februar 2014 - 08:26 Der er 11 kommentarer og
1 løsning

Hvor er der størst vinderchance

Hej hvor er der størst vinderchance

klasselotteriet - varelotteriet - landbrugslotteri De siger jo alle de har de bedst chancer
Avatar billede bundgaard666 Nybegynder
11. februar 2014 - 08:52 #1
Mig bekendt er det Klasselotteriet. Jeg kan dog ikke finde dokumentation for det nu.
Avatar billede Slater Ekspert
11. februar 2014 - 10:38 #2
Vinderchancer siger jo i sig selv ikke en rygende fis.

Quick-lodder reklamerer f.eks. med gevinst på hvert tredje lod, men det siger jo sig selv, at de fleste gevinster så er meget, meget små - mindre end prisen på et lod.

Klasselotteriet har, så vidt jeg ved, den største millionchance - og det må jo siges at være okay. En million kan man godt bruge. Men andre kan have større chance for at vinde f.eks. 50.000.
Avatar billede frem-ad Professor
11. februar 2014 - 10:56 #3
Det behøver langt fra og være millioner men kommer der 50.000 så er du glad for dem det vil du jo også være for 5000.
men som jeg siger reklamere de alle 3 med størst chance for at vinde, største millionchance og så vider. flere kender jo klasselotteriet pga. tv reklamerne. Men det er mærkelig der ikke er nogen konkrette tal, og forholde sig til.
Avatar billede Slater Ekspert
11. februar 2014 - 11:07 #4
Jamen fordi det igen ikke er så let at stille sådan op.
Hvis du bare vil vide hvem der har størst vinderchancer, så kunne en service gøre så man altid vandt 50 øre på en lod til 50 kr, og dermed have en 100% vinderchance - men who cares?

Jeg vil tro Quick vinder som det er nu, men igen med så bittesmå gevinster at man er ligeglad med dem, og de fleste nok hellere ville have at småpengene blev brugt på lidt større, sjældnere gevinster.

Gevinsterne kommer også an på, hvor mange penge der kom i kassen sidst - og det varierer fra spil til spil, hvor de tager pengene fra. Nogle vil f.eks. have en hovedgevinst på en million, og hvis der er færre penge end sidst, så er chancerne for at vinde den mindre - hvor andre, som f.eks. Lotto, har samme chancer hver gang, men gevinstens størrelse ændrer sig, efter hvor meget de har fået i kassen.

Bare at stille vinderchancerne op mod hinanden siger ikke noget interessant. Det er et mere kompliceret regnestykke at stille spillene op mod hinanden.
Avatar billede wjens Guru
11. februar 2014 - 12:30 #5
Google efter "tilbagebetalingsprocent". Altså hvor mange penge går alt i ialt i gennemsnit retur til spillerne (og resten til administration/overskud/gode formål), hvis du vil se den statistiske chance for gevinst.

Danske Spil ligger på 50-60%.Se nederst på:
http://www.danskespil.dk/service/vinderchancer/vinderchancer.html

Klasselotteriet er på 65-72%, her taber du altså mindst. Se:
https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=139467
Men, da de har mange store præmier kan der gå lang tid før du vinder noget.
Avatar billede frem-ad Professor
13. februar 2014 - 18:26 #6
Okay Smid svar så få'er i point
Avatar billede wjens Guru
14. februar 2014 - 08:53 #7
Ok, hvis du synes at det hjalp dig.
Avatar billede wjens Guru
14. februar 2014 - 08:53 #8
Svar.
Avatar billede frem-ad Professor
14. februar 2014 - 18:23 #9
Der var jo ikke et præcis svar. Men jeg venter med afgive point til jeg ser om de andre vil have
28. februar 2014 - 19:14 #10
frem-ad, jeg så først spørgsmålet nu.  Du mener ikke at have fået et præcist svar.  Men stillede du et præcist spørgsmål?  Hvordan definerer du vinderchance?
Jeg ville jo definere vinderchance således:  Hvis der i et spil er spillet for 1 million kr. og summen af alle gevinster er 600000 kr., uanset hvordan gevinsterne er fordelt, så er vinderchancen 60%.  Hvis der i et andet spil er gevinster for 3 millioner, men der er spillet for 6 millione, så er vinderchancen 50%, altså mindre end i det andet spil uanset de væsenlig større gevinster.
Så hvis du definerer vinderchance på samme måde (hvis ikke, så forklar), så er det tilbagebetalingsprocenten du skal have fat på som #5 er inde på.  Hvad der så mangler i #5 er at vi ikke får tilbagebetalingsprocenten for varelotteriet og landbrugslotteriet som du spurgte på.  Jeg har heller ikke lige kunnet finde det, måske er det ikke noget de oplyser.
Og så kan jeg ikke dy mig for at påpege, at den største tilbagebetalingsprocent, vinderchance, har man når man ikke spiller, for så har man 100% af sine penge.
Avatar billede wjens Guru
28. februar 2014 - 23:42 #11
Ja, det er et spørgsmål om tolkning.

Tilbagebetalingsprocenten er ikke det samme som "oplevet" vinderchance. Lotto, Quick o.lign. er bevidst skruet sammen, så de giver mange små præmier. Alle trofaste spillere på de spil har oplevet at vinde en lille præmie. Det kan man godt opfatte som en god vinderchance, der holder liv i håbet. Men man taber klart i det lange løb.

Roulette på kasino er faktisk næsten lige så godt som ikke at spille (tilbagebetaling = 36/37), men det anses for høj-risiko spil fordi det opleves som hurtigt tab af penge.

Klasselotteriet er lidt midt i mellem. Her kan man nemt spille i årevis uden at vinde noget.
Avatar billede frem-ad Professor
01. marts 2014 - 16:20 #12
Det er jo rigtig det kommer an på gevinst størrelsen, det er jo det der afgør hvor mange der vinder og siger jo intet.
Jeg hørte engang med lotto at hvis man spiller de samme tal hver uge så inden for 95 år vil man få den store gevinst, men det er jo sansyligheds regning, det kan jo være i først uge eller i den sidste uge. og så er det jo hvor mange penge der er gået ind og hvor meget der er kommet retur undervejs på vej til den store.

Så jeg kan godt se det er ikke nem og give et svar på.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Computerworld tilbyder specialiserede kurser i database-management

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester