Avatar billede ExcelNovice Juniormester
12. marts 2011 - 12:42 Der er 2 kommentarer

Kan man lægge en beregningsfunktion i kode istedet for i celler?

Jeg har et større dataark hvor brugere skal kunne taste data ind i nogle kolonner og andre kolonner skal - udfra indtastet data - foretage en beregning (simple beregninger hvor 2-3 tal skal lægges sammen og evt. ganges med en fast faktor). Problemet opstår fordi brugerne også skal kunne lægge rækker ind forskellige steder i arket. Jeg vil gerne undgå at de når de lægger rækker ind, også skal huske at kopiere koden med. Så: kan jeg lægge koden for udregningen i en specifik kolonne i kode, så den gælder for hele kolonnen med undtagelse af øverste celle som er overskriften?  Og i så fald hvordan?
Avatar billede natkatten Mester
13. marts 2011 - 07:18 #1
Som jeg forstår dit spørgsmål, så er det et klassisk problem, som Excel desværre ikke har en "out-of-the-box" løsning på. Dvs. at så skal der tænkes i VBA. Dette er gjort f.eks. her:

http://www.mvps.org/dmcritchie/excel/insrtrow.htm
Avatar billede ExcelNovice Juniormester
13. marts 2011 - 14:41 #2
Dvs. at det ikke kan gøres uden at brugeren skal huske at trykke på en ekstra knap for at køre VBA koden?  Er det korrekt forstået?
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Vi har et stort udvalg af Excel kurser. Find lige det kursus der passer dig lige her.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester