Avatar billede trm Nybegynder
02. december 2009 - 12:29

Licensserver til butiksprogram - kompatibilitetsproblem i Windows 7

Jeg har en underligt problem med et program, som godt nok ikke er Windows 7-kompatibelt, men som kører fremragende under Windows 7 alligevel - bortset fra en underlig detalje:

Programmet er afhængigt af en licensserver, som ved opstart checker hardwaren på PC'en. Hvis der er sket hardwareændringer, f.eks. ny printer eller lignende, bliver licensen til en 30 dages demo og der skal lægges en ny licens ind.

Den nye licens rekvireres med en "Challenge-code", som aflæses i licensserveren. Denne kode ændrer sig kun ved ændringer i PC'ens hardware.

I Windows 7 sker der imidlertid det, at koden ændrer sig, hver gang PC'en har været lukket ned. Den ændrer sig ikke, hvis man sætter PC'en i dvale.

Jeg har prøvet at kører licensserveren som administrator og i XP-mode, både sammen og hver for sig, men uden resultat.

Min kompetence rækker ikke til at gætte, hvad forskellen på Windows XP og 7 kan være. Mit umiddelbare gæt er noget med sikkerhed og manglende adgang for licensserveren til at skrive i enten en fil eller en registreringsdatabasenøgle, men jeg har ikke kunnet finde løsningen.

Jeg er klar over, at det er langt ude at skulle gætte på noget ud fra disse oplysninger, men jeg håber, der er en skarp hjerne derude som kan hjælpe mig på rette vej. Jeg har spurgt hos leverandøren, men svaret her er "opgradér", og da programmet ikke findes på dansk i den nye version, er det ikke en mulighed.

Jeg har også prøvet at installere Virtual PC og XP Mode, og det virker sådan set fint, men jeg vil helst køre programmet på en ren Win 7.

/trm
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester