Avatar billede pesa Nybegynder
08. september 2009 - 22:38 Der er 3 kommentarer

Transperans i PhotoShop med Alpha

Hej Eksperter

Når jeg renderer et billede med vray får jeg når jeg gemmer renderingen både selve renderingen samt en fil med navnet alpha. Den er sort/hvid og med gråtoner. Søgning på nettet får mig frem til at det kan bruges til at styre transperansen af selve renderingen - hvor der er vinduer f.eks. mv. Men hvordan gør jeg brug af filen i praksis i PhotoShop. Kan ikke få det til!

Hvis jeg nu har selve renderingen, alpha-filen og et baggrundsbillede?

Hjælp!? Tak!
Avatar billede jernrosen Nybegynder
11. september 2009 - 20:03 #1
Jeg går ud fra, i det følgende, at du taler om et 3D-program - f.eks 3DStudioMax - når du taler rendering.

VRay eller den indbyggede standardrenderer kan filtrere baggrunden fra dit billede. Det gøres ved hjælp af alpha-channel. Alpha-channel laver en maske, der beskriver, hvor meget af baggrunden der er synlig - f.eks. er en sort alpha-maske det samme som at 100% af baggrunden kan ses.

Jeg har leget lidt med et setup i 3DStudio9 og fandt frem til følgende :

Rendér dit billede - gem som .TIFF - kryds af i "-save alpha-channel"

Åbn dit gemte billede i Photoshop - i stedet for at se på layers, så klik på channels - der er 5 channels - CMYK og ALPHA - nu har du en channel du kan bruge til at vælge forskellige dele af baggrunden med - f.eks med vinduer der jo ikke er rigtigt gennemsigtige ( øhhh - og det er de jo alligevel *S* ).

Ved at "slukke" for de andre channels kan du vælge kun at arbejde med en bestemt del af din maske - f.eks kan du vælge at arbejde med en bestemt gråtone ved hjælp af "color range"
Avatar billede pesa Nybegynder
12. september 2009 - 21:02 #2
Ja, jeg taler om et 3d-program. I mit tilfælde SketchUp.

Jeg kan simpelthen ikke lure din forklaring - dvs. "Ved at "slukke" for de andre channels kan du vælge kun at arbejde med en bestemt del af din maske - f.eks kan du vælge at arbejde med en bestemt gråtone ved hjælp af "color range"".

Kan du forklare mig trin for trin hvad jeg skal gøre? Hvordan indsættes min alphafil. I sit eget lag eller under channels?? Er lidt lost på det...
Avatar billede jernrosen Nybegynder
13. september 2009 - 11:40 #3
øhhh - i mit forsøg blev alpha-channel automatisk lagt ind som en 5. channel af 3D-programmet.

"Øjet" ud for hver channel viser om det er synligt eller ej - klik på "øje" "slukker" for channel.

Hvis alpha-channelen ikke er synlig når du åbner i Photoshop véd jeg ikke rigtigt hvordan du gør.

Måske skifte til channel-visning og lægge en ny channel på - derefter kopiere alpha ind fra et andet åbent billede ( alpha-billedet ) ?

Måske du kan lave dit billede om til CMYK, RGB eller LAB - et forsøg værd ?

Jeg er lidt lost ved trin-for-trin forklaringer - der er lidt for mange uforudsigeligheder i dit problem til at jeg kan gennemskue helt nøjagigt hvor det går galt.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester