Avatar billede mr_oasis Nybegynder
21. maj 2009 - 17:57 Der er 2 kommentarer

Definere dataområde i diagram vha. drop-down bokse

Jeg sidder med et excelark i Excel 2007, bestående af en masse rækker med sammenhørende værdier af x og y. Data i hver række er er umiddelbart sammenlignelige med dem fra en anden række, og derfor vil jeg gerne sammenligne rækkerne afbilledet grafisk i et X-Y diagram. Idet jeg har en ti-tolv rækker der alle kunne være interessante at sammenligne vil jeg ende på over 100 diagrammer, og jeg kan derfor ikke blot lave dem alle og sætte dem ind i arket.

Det jeg søger at altså noget hjælp til at definere dataområderne for de forskellige serier i et X-Y diagram, gerne ved hjælp af et par drop-down bokse.

Jeg forestiller mig at jeg vil have for eksempel to serier i mit genererede diagram. Jeg skal derfor have to drop-down bokse. I begge er det muligt at vælge en datarække repræsenteret ved en overskrift. Når der vælges datarækker i drop-down boksene ændres dataområdet i diagrammet, som derfor opdateres og afbilleder graferne for de dataområder der nu er valgt.

Kan det overhovedet lade sig gøre at lave sådan noget i excel, og er der eventuelt nogle der har en idé om hvordan man gør?
Avatar billede excelent Ekspert
21. maj 2009 - 18:24 #1
Prøv check denne

http://pmexcelent.dk/ColorGraf44.xls

Graf.6 ligner det du søger
Avatar billede excelent Ekspert
07. juni 2009 - 09:11 #2
hvordan går det ?
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Vi har et stort udvalg af Excel kurser. Find lige det kursus der passer dig lige her.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester