Avatar billede mmj741 Nybegynder
18. december 2008 - 00:21

RAID 1+0, opsætning og recovery mv.

Hej

Jeg ønsker at ændre min nuværende RAID 0 opsætning til RAID 1+0. Der er ikke nogle data af betydning på den nuværende partition, så den skal bare nedlægges og så skal der oprettes en ny. Jeg har i denne forbindlese nogle spørgsmål, som jeg håber at I kan hjælpe mig med at få besvaret.

Som controller regner jeg med at bruge den "Intel Matrix Storage" der er på mit bundkort (Asus P5E3-Premium WiFi-AP @n). Jeg regner med at bruge 4 eller 6 stk. SATA harddiske i opsætningen + en system disk ved siden af.

Mine spørgsmål lyder:

1) Vil der være nogle meget store fordele ved at bruge en "rigtig" SATA/RAID controller i stedet (altså at købe et PCI-kort), frem for at bruge den controller der er på bundkortet - og kan man i så fald få en fornuftig controller til en fornuftig pris eller er de meget kostbare (hvad kan I anbefale - mærke, model osv.)?

2) Som I nok kan regne ud, så skifter jeg fra RAID 0 fordi jeg ønsker en bedre sikkerhed og mulighed for genskabelse/recovery. Hvis uheldet er ude og der er en af mine diske i RAID 1+0 der står af, hvordan foregår recovery/genskabelse så? Kan systemet/controlleren selv genskabe de tabte data hvis jeg køber en ny identisk disk til at erstatte den defekte med og foregår det i såfald automatisk eller skal man ud og have fat i noget software til formålet?

3) Skal de diske der bruges i RAID 1+0 være 100 % identiske mht. mærke, model, kapacitet osv. eller er det tilstrækkeligt, at de har samme kapacitet og nogenlunde samme specifikationer mht. læse/skrive-hastigheder og cache?

4) Hvis man har to controllere (en onboard og en via PCI) er det så muligt at lave partitioner/RAID-opsætninger på tværs af disse controllere - altså at koble f.eks. 4 diske på hver og så have én stor RAID 1+0? Eller vil det kun være muligt at lave 2 X RAID 1+0 (én på hver controller)?

På forhånd mange tak for hjælpen!

God jul! :-)
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester