Avatar billede a68254 Nybegynder
01. oktober 2008 - 07:34

Locale filnavn oversættelse

Kryptisk overskrift og kryptisk spørgsmål der kræver en længere forklaring.

Vi kører et java baseret system primært til data og filhåndtering der er baseret på java. Til tider har vi brug for at importere filer fra enten ftp servere eller fra samba og nfs mount. Disse filer bliver uploaded af brugere med forskellige locale settings på deres klienter. Problemet er at vores system er baseret på en standard linux bruger der kører med den danske iso locale, dette kan ikke laves om, da programmet er lavet med specifikt hensyn til denne locale. I selve web/javadelen tjekker programmet på browserens locale setting og oversætter så til den system specifikke locale, dette virker helt fint, men ved import filer med andre locales kan der ikke udføres noget tjek, dvs. jeg kan have filer lavet i en engelsk UTF8 locale og så ser eksempeltvist danske bogstaver jo særdeles mærkeligt ud i filnavne. Jeg skal have fundet en måde at omgå dette på så selve linux brugeren kan oversætte til den danske locale. Jeg ved og har testet programmer der kan konvertere til andre locales, problemet er bare ved mounts kan der forekomme store datamængder og jeg har ikke mulighed for at lave en synkronisering og placere de konverterede filer på linux brugeren, så det er ikke en mulighed at benytte et sådant program. Jeg mener ikke umiddelbart det kan lade sig gøre, uden at "gætte" sig frem til andre locales på filer, via filimporteren. Er der nogen der har nogen input til dette ville jeg blive meget glad. Spørgsmål omkring setuppet besvares løbende, så bare kom an ;)
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester