Avatar billede duesjov Nybegynder
16. maj 2007 - 20:02 Der er 4 kommentarer

Bedste begynder bog

hey. vil gerne høre jeres meninger om de bedste begynder bøger til c++
Avatar billede maqhem Nybegynder
16. maj 2007 - 20:27 #1
Jeg har læst bogen C++ Grundbog af Jesse Liberty, hvilken er en supergod start til at sætte dig ind i det allermest grundlæggende. Den forklarer gode udtryk og vendinger som imkrementation/dekrementation, operator, operander, funktioner og klasser. Det er rent faktisk den, der fik mig overbevist om, hvor smart brugen af klasser er, og grunden til, jeg benytter dem næsten overalt. Den kan lånes på ethvert bibliotek vil jeg mene.
Jeg har hørt en lille fugl synge om, at bogen C++ af Kris Jamsa er en bog, der ikke kan anbefales, fordi den er fuld af fejl.
Og når du nu engang når rigtig langt kan du gå i gang med bogen Accelerated C++ af Andrew Koenig og Barbara E. Moo, som vidst går helt i dybden med alting. Du kan læse lidt på http://www.acceleratedcpp.com/.
Avatar billede mxs Nybegynder
17. maj 2007 - 13:56 #2
Kris Jamsas bog er, som overstående indlæg siger, dårlig. Tag ikke den. C++ Grundbog af Jesse Liberty giver dig en god indsigt i den objektorienteret del af C++.
En bog som jeg har nydt godt af er "the C++ standard library - A tutorial and reference" den tager dig næsten igennem hele STL'en med gode eksempler og forklaringer. Den forklarer dig dog ikke det basale. Hvordan du laver klasser osv, men den kan tage dig et skridt videre.
Avatar billede intel4004 Novice
27. maj 2007 - 01:38 #3
Må den være på engelsk? Når det er bøger om programmering er det tit værd/nødvendigt at kigge på engelske bøger.

Jeg har selv lært C og C++ fra to bøger:

"C How to Program" fra Deitel&Deitel og "Professional C++" fra Wrox. Wrox bogen forventer dog en vis forhåndsviden om C men ellers forklarer den tingene utrolig klart og tydelig og kode eksemplerne er meget overskuelige. Den har også mange vinkler med på den professionelle tilgang til udviklings-fasen. Men dens primære mål er selvfølgelig at lærer sproget til læseren. Lad dig ikke skræmme af titlen :) Men dog forventer den erfaring med tidligere programmerings-erfaring i C...
http://www.amazon.com/dp/0132404168
http://www.amazon.com/dp/0764574841

Der findes også "C++ How to Program" fra Deitel&Deitel. Har den ikke selv men den inkluderer helt sikkert også de grundlæggende C-begreber som pointere, men nok fra et C++ perspektiv. Jeg synes selv Deitel&Deitel bøgerne er meget behagelige. Bogen kommer med gode tips her og der og de har gode kode-eksempler med syntax-highlight.
http://www.amazon.com/dp/0131857576

Men det ser ud til at denne bog også er rimelig populær: C++ Primer Plus af Stephen Prata. Jeg har selv overvejet at købe den engang. Kig evt. på amazon.com og læs anmedelserne: http://www.amazon.com/dp/0672326973. Nogle kommentarer om denne bog her?

Håber du kan bruge det.

Mvh Intel4004
Avatar billede fldu Nybegynder
28. juni 2007 - 11:37 #4
Jeg startede med Kris Jamsas hæfte som er en del af bogen som er på kun ca 70 sider. Jeg synes det var en god introduktion til C++, men har ikke læst de andre der bliver talt om. Den har tidligere kunne downloades på Libris, men kan ikke lige finde den, men til gængæld var der hele bogen til download. Du kan jo prøve at kigge på det

http://www.libris.dk/forside/gratis_eboeger/

http://www.libris.dk/bm/bilag/c/

http://www.libris.dk/bm/bilag/c_grundbog/
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Kurser inden for grundlæggende programmering

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester



IT-JOB