Hej akyhne
Dioden har netop ikke et fast spændingsfald - Det er bare noget man for nemheds skyld ofte går ud fra. Det som vi sikkert begge kender fra elektronikken som "ideelle komponenter", herunder eksempelvis også en strømforsyning, som ikke kan belastes ned i spænding, fordi man ser bort fra den normalt irrelevante indre modstand i strømforsyningen.
Se dette link til wikipedia:
http://en.wikipedia.org/wiki/DiodeDet er især grafen cirka 25% nede i artiklen som er interessant, og i øvrigt den del af grafen som beskriver forward bias. Som det ses, vokser strømmen kun ganske lidt når spændingen hæves. Så når den et punkt, som jeg mener kaldes "pinch off" området, som netop er der, hvor man siger, diodens spændingsfald ligger. Indtil nu har dioden ikke være lineær, og det er den faktisk heller ikke efter pinch off - For så ville kurven være totalt lodret efter ON voltage punktet - Men det er den ikke. Den læner sig lidt fremover, hvilket illustrerer, at jo mere strøm man trækker gennem dioden, jo højere bliver spændingsfaldet. Naturligvis er der en øvre grænse for spændingsfaldet, for til sidst brænder dioden jo bare af, men ikke desto mindre er det ret svært at forudsige hvilken spænding man vil få på den anden side af tre serieforbundne dioder - Især fordi strømbehovet varierer fra 0-7A. Og i øvrigt kan hældningen på kurven variere ret meget fra diode til diode.
Jeg siger ikke, at det ikke er en nem måde at bringe spændingen ned på, men det er bare meget svært at forudsige, hvilken spænding der så bliver forsynet, og derfor kan det ikke anbefales til følsom elektronik.
Bashar