02. august 2006 - 23:04Der er
68 kommentarer og 2 løsninger
Computer fryser i tide og utide.
Hej allesammen. Jeg har lige samlet en computer til min lillebror og den fryser sådan når harddisken bliver lidt belastet samt inde i spil. Jeg tror enten det er en software fejl i nogle windows fejl, en fejl i ATi's drivere eller en svag harddisk.
watt kan give et hint til om den kan klare opgaverne - men vi vil hellere vide præcis hvilken strømforsyning der bruges for at tjekke om den kan levere karft nok til komponenterne.
450W til det grafikkort og resten af computeren er helt hen i vejret :/ jeg havde en 400W til mit GeForce 6600GT jeg ødelagde 2 af de grafikkort pga. den ikke gav nok strøm :(
http://www.edbpriser.dk/Listprices.asp?ID=97591 <-- den har jeg fået mig nu og den giver mig intet problem og desuden du skriver Crossfire? du kører da vel ikke med 2 grafikkort med sådan en lille strømforsyning?
Min koster ikke engang 400kr. og jeg har som sagt ødelagt 2 grafikkort pga. min PSU var for lille... og hver gang skulle jeg vente 1 uge, for at de fik grafikkortet, teste det og sende et nyt tilbage og det skete 2 gange... gider du vente på det?
Så kan du godt for 200kr. for den... men om du kan finde en ven som vil have/mangler en ;)
Jeg vil foreslå den, som jeg skrev tidligere, men du kan også selv søge på edbpriser og finde nogen som nok mindst skal være på de 600 for at dit grafikkort kan blive udnyttet fuldt ud
Kan godt være du måske også har ret med at gfx kortet og bundkortet ikke fungere ordenligt sammen, jeg har også haft problemet selv, godt være det ikke er samme grafikkort, men jeg tror næppe at et ATI som er 2 x bedre end mig eget kræver mindre end det jeg har! men jeg har haft problemer med det pga. strømforsyningen så derfor prøver jeg at vejlede derfra.
roger that... men alligevel for en sikkerheds skyld... Chipset er ikke noget du flasher det er kun bios... chipset er faktisk det samme som en driver :)
Nu sidder jeg hernede, og det forkommer faktisk kun når jeg kopierer noget til harddisken eller når jeg installerer noget. Stadig strømforsyningen? Jeg tror nu på at den harddisk skal tilbage til shg.
Jeg vil ikke blande mig alt for meget, men en god 450W strømforsyning skulle meget gerne være nok til det nævnte system, og Antec er et godt mærke. Må man spørge, hvilken model det er (SmartPower, TruePower, NeoHE etc.)? Eller, hvis det er nemmere, hvilket kabinet er det?
Det kunne jo også skyldes en fejl i windows. Kender du den her? Med windows CDén i drevet, går man ind i kommandopromten og skriver: "sfc /scannow" uden anførselstegn, så undersøger windows systemet for fejl. Desværre fortæller den ikke noget om resultatet, det må man finde ud af ved, at prøve, hvor det gik galt. Husk afstanden fra c til /
Hmmmm, synes nu ikke, at man kan bruge sfc /scannow til ret meget. Det laver et filcheck på de fleste Windows relaterede filer (sfc = system file check), men såvidt jeg erindrer tager det ikke så meget hensyn til 3. parts filer (drivere til grafikkort etc.), og *hvis* det finder noget så genskaber den filerne ud fra cd'en (ældre filversioner).
Anyway, jeg har lige checket hos Antec, og det ser ud til at være en SmartPower 2.0 450W strømforsyning, men derfor er den stadig i den bedre ende af spektret. :)
Jeg tror meget mere på din egen teori om en defekt harddisk. Har du tilfældigvis installeret recovery console i din Windows? Hvis ikke, så sæt din Windows cd i dit CDROM-drev og (under antagelse at det er drev D:) skriv følgende i "Start/Kør...": D:\i386\winnt32.exe /cmdcons
Dette installerer en slags minimal "rednings DOS" på din harddisk, og du kan herfra bl.a. lave et systemcheck ved at skrive: chkdsk /p <drevnavn>
Jeg kan også anbefale dig at hente Ultimate Boot CD herfra: http://www.ultimatebootcd.com/download.html Der er mange downloadsteder, men sørg for at vælge versionen UBCD Basic. Cd'en indeholder mange hjælpeværktøjer, deriblandt programmer (fra bl.a. Maxtor) til at undersøge strukturen af harddisken mere grundig end f.eks. Windows chkdsk.
Sidst men ikke mindst kunne jeg godt tænke mig, hvis du gik ind i din computers BIOS for at se om S.M.A.R.T. er slået til for harddisken. Det er et system så harddisken holder lidt øje med sig selv. Du kan også med fordel hente programmet HDD Health til at udlæse S.M.A.R.T. i Windows herfra: http://www.panterasoft.com/download.html
Jeg kunne for øvrigt forestille mig, at en af årsagerne til problemet (hvis ikke det er selve drevet) kunne ligge i kabelfejl eller strømkabelfejl. Nu kan jeg ikke helt se hvilken slags disk du har købt, men hvis den bruger de sædvanlige 4-pins strømstik, så check lige at du ikke ved et tilfælde er kommet til at anvende de særlige "Fan Only" stik, som Antec har på mange af deres strømforsyninger.
gotfred, HDD Health er et ældre program, der ikke udvikles og supporteres mere, så den kender intet til de nye store harddisks (40 bit LBA-understøttelse, dvs. alt over 128GB). Derfor virker dens S.M.A.R.T.-udlæsning dog stadig upåklageligt. :)
and1945, det med at systemet fryser hvis du først monterer i "B-rækkerne" uden at have moduler i "A-rækkerne" er faktisk ikke utypisk. Det er en af grundene til, at producenterne af motherboards oftest anbefaler, at man installerer moduler i den "første" kanal først. Når jeg skriver "første" i anførselstegn, så er det fordi man på nogle boards skal installere modulerne i A1 og B1, og på andre i A1 og A2. Det kommer helt an på boardet, og der skal man nøje se efter hvad der står i manualen.
Har faktisk lige hentet manualen til dit motherboard og i flg. den skal de første 2 moduler installeres som 1. modul i DIMM1 og 2. modul i DIMM3. DIMM1 er det grønne slot der er tættest på det orange, og DIMM3 er det orange slot der er tættest på processoren. Går også ud fra, at det er sådan du har installeret RAM-modulerne. :)
I den række hvor jeg sætter en ram klods tætest på cpu'en booter den slet ikke. I den anden række hvor nr. 1 ram klods sidder en plads længere væk, og hvor den anden klods sidder længst væk fra cpuen er den begyndt på at genstarte sig selv før den når windows. Stortset uanset om det er fejlsikret tilstand eller normal tilstand. Er det bundkortet man skal begynde at snakke om?
Det, jacla foreslår, er en rigtig god ide. Hvis du ikke har ikonet Denne computer på dit skrivebord, så kan du gå via kontrolpanelet og System.
Mht. RAM-modulet, så kan det også tyde på, at modulet og motherboardet ikke er kompatibelt. Det er faktisk mindre usandsynligt end det lyder. Du husker for øvrigt, at sætte begge moduler i ad gangen, ikke? I teorien burde et dual channel system også kunne køre single channel, men al teori er grå... :)
Hvis du har en almendelig bordventilator, så prøv, at tage siden af kabinettet, og lad ventilatoren blæse direkte ind på bundkortet. Belast computeren med et spil. Hvis det er et varmeproblem, vil den ikke gå ned, under de forhold. Ideen er, at eliminere de fejl der måtte være. hvis den kan fortsætte, med en bordblæser på, er det et varmeproblem.
and1945, det er som sagt mindre mærkelig end man umiddelbart skulle antage. Nu ved jeg ikke helt hvordan du har sat dine indstillinger for RAM i BIOS, men hvis du har det meste på "auto", så udlæses alle timings etc. fra en lille ROM på selve modulet, der kaldes SPD (serial presence detect). Det er ikke ualmindeligt, at der kan forekomme små afvigelser i de konfigurationer, og hvis motherboardets BIOS behandler indstillingerne i SPD forkert, så kan alt muligt ske. Men igen, det er blot én af mange muligheder for et ustabilt system.
Hvor om alt er så synes jeg ikke at det lyder betryggende, at motherboardet strejker, når du installerer RAM-modulerne på den tiltænkte måde.
Jeg vil også lige endnu engang høre hvordan du installerer RAM-modulerne. Du sætter et modul i hhv. orange og grøn sokkel, ikke? Du installerer ikke begge moduler i enten de orange eller de grønne sokler? Du kan se præcis hvordan de skal sidde på side 2-6 i manualen.
Hvad kom der for øvrigt ud af at undersøge harddisken?
Det kan nok ikke skade. Enter load setup defaults eller prøv måske endda at slette selve CMOS. Det gør du ved at trykke på knappen kaldet SW2, der sidder lige ved BIOS chippen (side 1-4 og 2-20 i manualen).
Bundkort kom tilbage ... virkede også.. åbenbart. 300 kr kostede det. Nu har jeg sendt RAM samt CPU tilbage. Hvis alt kommer tilbage med en regning istedet for noget nyt... så er der nok noget med ukompatible ram eller noget. Men man burde tro idet jeg har MSi bundkort og Geil ram, at det så burde virke med AM2 AMD 64 processore... men, ja... hvad.
Undersøgelsesgebyr Det kommer bag på mange forbrugere, når sælger kræver et gebyr for at undersøge en vare med fejl.
Der kan kun kræves et gebyr for fejlfinding, hvis sælgeren godtgør, at der alligevel ikke er klageberettigede fejl, eller at fejlen er selvforskyldt.
Derudover kræves det, at det er aftalt mellem jer på forhånd, og at det er et rimeligt gebyr. Læs om betingelserne for at sælger kan kræve gebyr.
Læs konkrete afgørelser fra Forbrugerklagenævnet om, hvornår der faktisk kunne opkræves et gebyr. Se nedenfor.
"-----------------------------------------------"
Gentager lige den vigtige del: Derudover kræves det, at det er aftalt mellem jer på forhånd, og at det er et rimeligt gebyr. Læs om betingelserne for at sælger kan kræve gebyr.
Det er da vist første gang, at noget virker bedre med Vista end med XP... :P
Måske var det bare en "dårlig" XP installation? Har selv en enkelt gang eller to været ude for, at installationen skulle tages om fordi noget ikke "spillede" helt rigtigt. Nu ved jeg så ikke om du havde prøvet dette allerede. :)
NÅ! Gammel tråd. Har jeg glemt alt om. Det viste sig at være XP der var problemmet. Det blev fikset med min Windows Vista RC2. Heldigvis var jeg beta tester!
Siden det eneste svar er fra jacla får han points.
Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.