Avatar billede madsenfc Nybegynder
26. juni 2006 - 19:08 Der er 7 kommentarer

Hjemmeside i photoshop?

Hey igen...

Kan man lave hjemmesider i Photoshop?

Jeg har siddet og lavet en hjemmeside, som et billede i photoshop, men mener at jeg har set at folk har lavet hjemmeside i photoshop, men kan det passe?
Avatar billede hcma Novice
26. juni 2006 - 19:40 #1
nej det kan ikke passe. Photoshop er perfekt til at lave grafikken og optimere det til web-udgivelse, men det er altså slet ikke beregnet til at lave selve hjemmesiden med.
Avatar billede dkshero Nybegynder
26. juni 2006 - 19:40 #2
ja det kan passe de har lavet designet i photoshop

http://www.tutorialfx.com/forums/index.php?showtopic=2841
Avatar billede dortek Nybegynder
26. juni 2006 - 20:25 #3
Man kan godt lave en hel hjemmeside i Photoshop/ImageReady. Det eneste du behøver er et program, der kan uploade din side igen - og et program (eller en html-kode) der sørger for at din hjemmeside har en baggrundsfarve og står pænt i browservinduet. Når du gemmer til web, så husk at gemme både html and images. Tjek nettet for flere tutorials:

http://www.depiction.net/tutorials/photoshop/rolloverscs.php
http://www.heathrowe.com/tuts/remoterollovers.asp
http://www.heathrowe.com/tuts/rollovers.asp
http://www.shsu.edu/administrative/training/guides/pdfs/photoshop_cs.pdf
http://nightskypictures.com/tutorials/ImageReady/Files/ps21.htm

Denne er lavet i ImageReady. Jeg har set denne tutorial live engang:
http://www.adobe.com/jp/digitalimag/ps7/nfh/WebMockUp.html

Det er bare at kaste sig ud i det - god fornøjelse...
Avatar billede hcma Novice
26. juni 2006 - 20:35 #4
dortek >>  du laver ikke hjemmesiden (er ikke en html-/web-editor). man laver grafikken !
Avatar billede dortek Nybegynder
26. juni 2006 - 21:56 #5
hcma >> det er korrekt at ImageReady ikke er en html-editor. Jeg bruger selv en "rigtig" html-editor når jeg laver hjemmesider...

- dette udelukker dog ikke at ImageReady rent faktisk KAN lave simple html-sider. Man bruger lag-paletten og layer-based rollovers til at bestemme hvilke lag, der skal vises, når en knap er aktiv. Det er lagene der styrer det hele. Når det hele gemmes kan man gemme som html. Man skal så bruge et program til at uploade fra. Evt. kan man tage html-dokumentet over i Dreamweaver eller Golive (eller hvad man nu bruger) og finpudse det herfra.

Det er samme funktion man bruger når man når man slicer et foto op i Photoshop. Her kan man også lave links m.m.

Filen jeg henviste til tidligere (http://www.adobe.com/jp/digitalimag/ps7/nfh/WebMockUp.html) er lavet i ImageReady og du kan se at der er en kode, og den virker...
Avatar billede hcma Novice
27. juni 2006 - 00:51 #6
dortek >>  korrekt, men det er stadig kun grafikken der laves, som så genereres til html, der så igen kan placeres i en editor ;o)
Avatar billede doodoo Novice
01. august 2006 - 09:47 #7
Mindre tip....

Lav altid dit design i Photoshop - det gør det hele meget nemmere... når du er færdig begynder du at smide rulers/guide lines rundt på siden, som den nu skal skæres ud - derefter tager du dit Slicetool og gemmer "images & Html" og vupti du har en hjemmeside... Adobe Photoshop er dog ikke den store koder, så der er mange ting der skal rettes op på efter en exportering fra photoshop - dette kan du gøre med Adobe GoLive hvilket arbejder perfekt sammen med Photoshop :)
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester