Avatar billede priestie Nybegynder
14. marts 2006 - 11:04

Prob. med Linksys WRT54G og TDC Bredbånd prof. og Tele2 Freeway

Jeg har i den seneste uge skulle sætte to simple netværk op, men jeg har ikke kunnet få nogle af dem til at virke efter hensigten.
Jeg har indkøbt en Linksys WRT54G til begge løsninger, da jeg selv bruger den privat, og også har sat en op på mit tidligere arbejde uden problemer.

TDC's Bredbånd Proffessionel kører via en DHCP forbindelse. Dvs. at Linksys routeren burde kunne kører med fabriksindstilingerne uden problemer (Automatic configuration, DHCP), med WAN kablet fra SpeedStream 5100 smækket i WAN porten på routeren, og en PC kablet til en af de 4 switchporte på routeren. Dette virker bare ikke, selvom en D-Link router der benyttes lige nu kører uden problemer.
Tele2's Freeway ADSL forbindelse benytter også DHCP, så her burde tingene også spille med standardindstillingerne. Men ak, her virker det heller ikke. Dog virker det her hvis jeg kobler WAN kablet fra modemet (husker ikke mærke og model) og kablet fra PC'en til to af de 4 switchporte, og ikke benytter DHCP på routeren. (Det skal nævnes at denne opsætning ikke virker på TDC's forbindelse).
Jeg kan se i nogle tråde her på Eksperten at der har være kombatibilitetproblemer mellem Tele2 ADSL og Linksysprodukter, men disse tråde er over et år gamle, og jeg ved ikke om det stadig forholder sig sådan.
Er der nogen der kan udtale sig omkring opdatering af firmwaren i routeren, altså hvorvidt det kan tænkes at afhjælpe problemerne.


priestie
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester