Avatar billede ventosus Nybegynder
27. februar 2006 - 13:35 Der er 2 kommentarer og
1 løsning

Darwin port - mangler CC

Har haft min Mac i 30 minutter totalt og er ikke den store haj på MAC OS X (tror nok det hedder Tiger, men er ikke sikker)

Har installeret darwin ports, og den kommer nu med en fejl om at den ikke kan finde CC i $path

Som jeg "tolker" det er at der ikke er installeret en compiler (eller i det mindste ikke i de sti'er som er default path's angivet i rc filen??)

Jeg har så forsøgt at installere GCC via darwin port's, men det kan man ikke - ja selvf. fordi den ikke har en compiler til at compile med ;) ;)

Skal jeg finde noget binært i denne situation?? Eller?
Avatar billede ventosus Nybegynder
27. februar 2006 - 18:10 #1
fandt nogle developer pakker paa install cd'en. Der laa en main develop + gcc_3.3 og gcc_4.0

derefter

# sudo gcc_select 3.3

....

Herefter kommer der diverse compileringsfejl, stort set ligemeget hvilken pakke jeg forsoeger at installere... Damn... haaber ikke Mac er saa besvaerlig saadan generelt set <3
Avatar billede egonspock Seniormester
27. februar 2006 - 19:33 #2
Du stryger den mod hårene. Hvad med bare at bruge den som den er? Du installerer i øvrigt hele developerpakken ved at finde installer-mappen i /Applications, dvs. Programmer i GUI'en. (der var den i hvert fald på min Powerbook) Den installerer man blot ved at dobbeltklikke på den og give den lov. Og tag blot hele pakken med. Der er også rigeligt med dokumentation i den.
Måske burde du i øvrigt overveje O'Reillys "Mac OS X Tiger for Unix Geeks": http://www.oreilly.com/catalog/macxtigerunix/
Endeligt to gode links:
http://www.macgeekery.com/
http://www.macosxhints.com/
Og da du nok er til den slags ;-) :
http://www.opensourcemac.org/
Avatar billede ventosus Nybegynder
27. februar 2006 - 20:17 #3
stryger den mod hårene? Mener du for at installere pakker?

i alle tilfælde takker jeg for de links.. vil studere dem nærmere.. Og det ender nok med at jeg smutter forbi polyteknisk og ser om de har den bog - den ser god ud.

takker.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester