Avatar billede sorenbuss Nybegynder
20. januar 2006 - 23:23 Der er 10 kommentarer

Kan ikke se min nye sata-disk

Jeg har nyligt bygget en PC med et Asus A7S8X-MX bundkort. Har installeret min ide-harddisk og systemet kører fint. Købte så en 80Gb Hitachi sata, som en sekundær data-disk, men jeg kan ikke finde den i XP nogen steder. Har enabled sata i BIOS og sat den på sata-1 på bundkortet. Et stik til data og et til strøm (via et molex-kabel, tror jeg det hedder).
Hvorfor kan jeg ikke se min nye sata-disk ?
Avatar billede Slettet bruger
21. januar 2006 - 00:18 #1
Start -> højreklik "denne computer -> administrer -> diskhåndtering -> nu kan du sikkert se disken, højreklik -> opret partition -> formater
Avatar billede sorenbuss Nybegynder
21. januar 2006 - 00:23 #2
Kan ikke se den i diskhåndtering.
Jeg har delt min nuværende ide-disk op i 3 partitioner, c-d-e, er det fordi XP ikke kan rumme flere ?
Avatar billede sorenbuss Nybegynder
21. januar 2006 - 00:33 #3
..men jeg kan heller ikke se den i BIOS, men der plejer sata-diske vel heller ikke at kunne ses, vel ?
Avatar billede tumben Novice
21. januar 2006 - 01:44 #4
jo de gør....men du skal måske installerer en driver til SATA controlleren...men den bør altså kunne se i bios..inden ....
Avatar billede Slettet bruger
21. januar 2006 - 08:47 #5
Kan du mærke om den kører overhovedet
21. januar 2006 - 10:53 #6
Avatar billede sorenbuss Nybegynder
21. januar 2006 - 11:15 #7
Den snurrer lystigt nede i kabinettet og jeg har sat de 2 kabler på (strøm og data).
Der sidder en jumper på sata`en. Noget med at den begrænser datastrømmen til et vist antal Mb./sek., da meget hardware endnu ikke er kompatibelt med de nye hastigheder. (noget henad usb 1 og 2)
Kan det være det ?
Avatar billede sorenbuss Nybegynder
21. januar 2006 - 11:47 #8
På min sidste sata-installation (et andet motherboard og en anden sata-disk) kunne disken ikke ses i BIOS. Det var først da xp-installationen helt i starten fik besked på at hente en driver (tryk på F6 for at...) at den kunne ses og efterfølgende installeres på. Den bruger stadig 30-50 sekunder ved boot på at finde disken. Man kunne fristes til at kalde dem SATAns diske. Ville egentligt have en IDE-disk, men fik en SATA da jeg ikke var opmærksom nede i butikken...
Avatar billede mex5 Nybegynder
21. januar 2006 - 21:22 #9
Selvom man kører systemet fra en IDE disk, skal der stadig installeres en S-ATA driver, for at man kan se SATA disken - d.v.s. så S-ATA controlleren er aktiv og dukker op i enhedshåndtering som en fungerende enhed (den vil muligvis hedde noget med "SCSI" inde i enhedshåndtering). Driveren burde ligge på Asus-CD'en.

Du ved det sikkert allerede, men man kommer i enhedshåndtering ved f.eks. at vælge: Højreklik denne computer -> Egenskaber -> Fanebladet hardware -> enhedshåndtering.

Kig efter om controlleren er der, og er funktionel - den hedder muligvis noget med "SCSI".

Den jumper du henviser til afgør om disken skal køre som SATA-I eller SATA-II og med det bundkort du har skal den afgjort sættes til at køre SATA-I (begrænse datastrømmen).
Avatar billede tumben Novice
21. januar 2006 - 23:10 #10
jeg er noget der ligner 100 % sikker på at...hvis den ikke kan ses i bios...er der noget fundamentalt galt...drivere osv er sekundært....da det jo har noget med styresystemer´t at gøre...bios er jo som bekendt før alt det..
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester