14. april 2005 - 20:17Der er
24 kommentarer og 1 løsning
1024 eller 1536 MB RAM?
Hej eksperter!
Da jeg er begyndt at spille World of Warcraft, er 512 MB RAM slet ikke nok mere. Jeg har lyst til at købe en omgang RAM fra Kingston, men hvor meget?
Har hørt noget om dual channel-kørsel af RAM, men ved ikke hvad det indebærer. Mit bundkort er et MSI 648 max - understøtter det overhovedet dual channel-kørsel?
Jeg er nok mest tilbøjelig til at købe 1,5 GB, da det kun koster 350 kr. mere, men hva' siger I? :D
ja ja kingston er fine nok... var også selv ved at købe nogen... indtil jeg fandt nogle flere oplysninger og fandt ud af de her er bedre: Crucial BalistiX http://www.tweakup.dk/article/432/dk/
Alt for dyrt... ^_^ Computeren står alligevel for en større opgradering inden for det næste års tid (med bl.a. et bundkort med DDR2-RAM-understøttelse, regner jeg med), så der er ingen grund til at proppe ekstremt dyre RAM-moduler i den...
øhh hvorfor mener tubber ikke det er smart at få 64bits CPU, PCI Express og DDR2 nu????
Hvor Intel benytter sig af Hyperthreading teknologien hvor CPU'en omdanner processoren i to logiske dele. Hver del er i stand til at udføre hver sin såkaldte program-tråd (engelsk, thread).
Det vil sige at flere komplekse beregninger kan udføres på samme tid, eksempelvis kan man beregne billeder eller 3D grafik, surfe på internettet og køre virus scanninger samtidig. I praksis vil man også opleve at pc'en aldrig eller meget sjældent "hænger", som følge af at et program har meget travlt, f.eks. hvis den skal hente en stor fil over en langsom linie, eller harddisken scannes ved virustjek.
HyperTransport er en teknologi som en del firmaer støtter op omkring, feks benytter nVidia HyperTransport mellem North og South bridge i deres nForce chipsæt. API, som dog er ved at gå konkurs, har lavet AP1011 som er en chip benytter 8bit HyperTransport og har en PCI bus, det smarte ved dette design er at der kan sammensættes op til 16 i række hvilket giver stor muligheder for et stort antal I/O enheder. StarFish AP4011 er en HyperTransport swtich med fire 32bit porte. VIA, SiS og andre firmaer er begyndt at udvikle deres egne HyperTransport produkter. Fleksibiliteten i HyperTransport ses på de basis opsætninger som AMD har valgt til deres refferance motherboards. Den AGP tunnel der bliver benyttet modtager en 32bit bred HyperTransport og videresender 8bit direkte til South Bridge uden at begrænse dem med latency.
Kommunikationen med resten af processoren foregår af HyperTransport. Der er indbygget tre HyperTransport controlers i selve processoren. Dataen fra disse forlader processoren i 8 til 32bit kommunikation. Dette giver HyperTransport 6,4GB/s pr port, samlet 19,2GB/s kommunikation med omverdenen ud over de 5,4GB/s det kommer fra hukommelsen.
Dataen der skal mellem HyperTransport portene og processor kernen går gennem en Crossbar. En Crossbar er en teknologi oprindeligt udviklet til Mainframe, i denne enhed sendes data mellem forskellige dele af processoren med fuld adgang til udelt båndbredde, dvs. HyperTransport Port 1 kan sende 6,4GB/s data til HyperTransport Port 2, mens Kernen modtager 5,4GB/s fra hukommelses controlleren. Hele systemet i en Crossbar er så at sige point-to-point, en slags switch opsætning.
Snakker vi 64bit platformen som er en forøgelse af kapaciteten fra 32-bit til 64-bit er dog IKKE desideret en fordobling af regnekraften, men en gigantisk udvidelse af mulighederne.
Hvert kredsløb i computeren kan have 2 tilstande (tændt eller slukket), og det er derfor forskellen på 2 i 32'vte potens overfor 2 opløftet i potens 64, der er tale om.
Ja, det betyder f.eks. at en 32 bit computer har en begrænsning på 4 gigabyte RAM. Et loft mange database computere rammer allerede i dag. Mens en 64-bit computer har et loft der skal tælles i petabytes - ikke gigabyte eller terrabytes! Helt præcist 18 petabytes RAM!
DDR II Hastigheden indenfor DDR1 er efterhånden nået, og nye RAM typer er kommet på gaden i form af DDR2. Måden dataen overføres er ikke ændret, derimod er hastigheden for alvor blevet peppet op DDR1 på 200 MHz skal ofte have en eller anden form for køling hvorimod DDR2 ved 266 MHz er i stand til at fungere ganske godt uden køling. Dog er det ikke lutter guf det hele ved DDR2.
Personligt er jeg sikker på de er kommet for at blive iforhold til mange andre typer Mange test viser at DDR på 200 MHz godt kan følge med DDR2 der kører ved 266 MHz. DDR2 ligeledes som DDR dog bliver der indsat et 2 efter PC, men formlen er den samme som tidligere. Lige pt. Er der ikke mange bundkort som understøtter bruges af DDR2. Indtil videre er det ikke mange bundkort, der understøtter DDR2, det er bundkort med chipset 915 og 925 som kan understøtte det. chipset 915 har dog understøttelse for både DDR1 og DDR2. Visse bundkort (915) tilbyder endda mulighed for at bruge begge moduler, men ALDRIG samtidigt. Valg af bundkort med 915 chipsettet kan derfor for mange være en god investering, hvis man ikke gider skifte sine gamle RAM, men gerne vil være klar til at bruge det.
Beklager et langt indlæg, men en kommentar om at det ikke er smart at tage PCI Express, osv er helt hen i hampen. Tubber, hvad tror du ikke der er sket om 1-2 år??
Allerede nu ser vi dual core, så hvordan tror du ikke det skal gå :D
om 1-2 år er der et godt fundament for at få 64 bits system som almindelig bruger.....tror det er de færeste hjemmecomputere der står og SKAL bruge mere end 4giga ram.......
Som det ser ud nu er det ikke lige frem det billigste med DDR2, PCI Express og 64bits cpu......
Og hvad programmer understøtter 64bit ? altså ud over windows 64bit ? hvorfor opgradere nu hvor der reelt (efter min mening) ikke er noget at bruge det til som almindelig computerbruger ?
Skulle man ud og købe ny computer, så ville det sikkert være fint at købe et bundkort med de nævnte ting (DDR2-RAM, PCI-E og 64-bit), men i mit tilfælde er der vist ingen grund til at kassere en rimelig god computer og foretage en ekstremt dyr opgradering..
der er allerede 64-bit processore ude... fra amd... og amd's ram kører lige så hurtigt som ddr2 og pci-e er nok en god ting da de fleste nye gfx kører på pci-e...
menthos: jo jo er der vel men prisen er stadig høj på dem og hvad for programmer kan du få i dag der gør du kan bruge den til noget ?
Personligt vil jeg vente et par år endnu med at opgradere......jeg har ikke prøvet et program eller spil der ikke kører upåklageligt på min 2500+ barton.....
Nu har jeg købt 1 GB Kingston-RAM, og jeg er ærligt talt lidt spændt på at se, hvordan bundkortet vil håndtere dem. Har nemlig tidligere forsøgt en RAM-opgradering uden held, men der forsøgte jeg vist også bare at tilføje 512 MB Noname pc3200-RAM til min nuværende Samsung-blok (pc2700), og det virkede ikke. Det kunne jeg nok have sagt mig selv. Lad os håbe at det her kommer til at virke, men med én type RAM (og ikke to) har bundkortet ingen undskyldning for at strejke denne gang...
tubber: ahlon 64 er ik ret meget dyre end barton med mindre du vil ha fx modellen... og de kører en del hurtigere... nej der er ikke mange programmer som understøtter det ordentligt endnu...
ang de ram er det nogen gange en god ide at ha alle ram fra samme mærke, nogle af mine venner har prøvet at haft ram fra forskellige mærker og de har haft problemer med det... selv har jeg ik oplevet nogle specielle problemer med det endnu
lol, hvad sker der for, at folk herinde graver 10 mdr. gamle tråde frem og kræver en konklusion på dem? Det det sker aldrig på andre fora end dette...
Jeg skal da nok komme med en opfølgning, hvis det kan give dig ro i sjælen. Kingston-rammen blev sat i maskinen, og maskinen er siden hen blevet udskiftet til en ny Dell (lortet crashede hele tiden). ;)
hvis du gerne vil vide lidt om folks forventninger her på Eksperten så kan du læse http://expfaq.1go.dk/
Synes godt om
Ny brugerNybegynder
Din løsning...
Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.