Avatar billede kurtpedersen Nybegynder
29. september 2004 - 08:03

Indeksering af undersider og opsnapning af søgeord

Jeg har indført databasestyring på vores hjemmeside og som følge deraf er en række html-sider blevet nedlagt, idet indholdet genereres dynamisk på baggrund af nogle søgekriterier fra en intern søgeside.

Problemet er, at de nedlagte sider tidligere var indekseret af flere søgemaskiner, når man søgte på forskellige søgeord. De dynamiske sider kan af gode grunde ikke indekseret i og med jeg kun har en søgeside.

Nu kunne jeg til denne ene søgeside registrere alle de ord, man kan søge på i min database, men det er temmeligt voldsomt - formentligt flere tusinde ord. Endvidere er det ikke nok blot at komme til søgesiden, resultatet af søgningen (med udfyldt søgeord) skal også præsenteres straks man linker fra søgemaskinen.

Jeg forestiller mig, at jeg kan lave et eller flere moduler, hvor jeg registrer de forskellige ord i en meta-tag, og at jeg derfra kan linke videre til søgesiden. Mit problem er blot at jeg ikke får undersiden indekseret hos søgemaskinerne. Hovedsiden er forlængst indekseret og også flere andre undersider, men altså ikke denne. Hvordan kan jeg sikre at min underside indekseres?

Da jeg som nævnt vil linke til søgesiden med det pågældende søgeord udfyldt, får jeg brug for at kunne opsnappe søgeordet fra søgemaskinen. Umiddelbart, hvis jeg ser linkene fra google oa så overføres der ikke søgeord (feks som parameteroverførsel). Ligger de ord registreret et tilgængeligt sted?

Skematisk forestiller jeg mig således følgende flow:

Søgemaskine med udfyldt søgeord -> aktivering af link fra søgemaskinen -> opsnapning af søgeord og kald til min søgeside.

Det er ikke sådan at hvert ord har sin artikel i min base. Hvert ord bliver brugt af 0-mange artikler og hver artikel har 0-mange søgeord - det er min egen søgemaskine der sørger for at finde tingene frem med baggrund i det ord, der er søgt på.

Nogen, der kan hjælpe, alternativt med et andet løsningsforslag?
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester