Avatar billede togsverd Nybegynder
26. september 2004 - 22:16 Der er 4 kommentarer

CDROM vil ikke køre slave

Ensnu et problem med min nye computer. Jeg har et cd-drev (Aopen) og en DVD-brænder (nec 2510a) i computeren. Først satte jeg cd-drevet som primary slave (og jumpersetting slave)med HD'en som master, men så virker det ikke... Computeren tager lang tid om at boote, og drevet virker ikke. Så prøvede jeg samme løsning med jumpersetting cable select, samme resultat.

Så gjorde jeg CD-drevet slave for DVD'en, det ville den heller ikke. Så gjorde jeg DVD'en slave for cd-drevet, det ville den heller ikke... Hvorfor??? Jeg HAR ændret jumpersettings, både prøvet manuelt og ved cable select... Nu er min harddisc primary slave og cd'en master, men det er da vist ikke optimalt... Og det kan da ikke være rigtigt???

HJÆLP!
Avatar billede gl.k. Nybegynder
26. september 2004 - 22:24 #1
Kommer ige med et hurtigt kommentar: tror ikke, du mister ydelse ved at have sæt HD til at være slave. Og så det andet: En ende af dit IDE-kabel ( 80´er, ik ? ) på bundkort, enden af kablet er master, midten er slave. Eller var det nu omvendt ;-)?

Google-search lidt. Det kunne jo være det. ;-D
Avatar billede togsverd Nybegynder
27. september 2004 - 08:59 #2
Jeg har styr på, hvilket stik, der er slave, og hvilket der er master... Det STÅR på stikkene (runde kabler). Så det er ikke her fejlen ligger...
Avatar billede togsverd Nybegynder
27. september 2004 - 09:45 #3
Nårh, der var CD-drevet, der skulle sættes til at køre UDMA... Der kan man se...
Avatar billede gl.k. Nybegynder
27. september 2004 - 12:37 #4
Godt gået. Afslut sprgsm.. Gi´ dig selv point.

Hyg
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester