Avatar billede jasbg Nybegynder
25. juni 2004 - 21:44 Der er 7 kommentarer

Umuligt at se delte drev på Lannet

Har nu brugt en forfærdelig masse tid på at forsøge at løse dette problem !
Studeret adskellige forums - samt debat forums uden resultat !

Vi har i et par år haft et større lannet kørende, med en blanding af Win xp home og pro systemer (netcafe) - og det har aldrig givet nogen problemer før' - men nu pludselig (de seneste 3- 4 uger) er det umulligt at se de nyinstallerede WinPro systemer på Lan nettet.

Ligegylædigt hvad vi gør bliver vi altså ved med at få beskeden: 
Du har ikke adang til denne netværksresource, tal evt med Administrator !
Har som sagt aldrig været et problem før - igennem de 2 år vi har kørt !

Gode ideer særdeles velkomne ! !
Avatar billede jasbg Nybegynder
25. juni 2004 - 21:51 #1
Glemta at fortælle - at der er ingen problemer med at finde 'problem pc'erne' på nettet (f.eks med stifinder) - der dukker de op med det samme !  Der er bare ingen adgang til de delte drev (c: - e: - d: ) inde bag ikonet !
Avatar billede korup Nybegynder
25. juni 2004 - 22:01 #2
Du har ikke installert noget nyt virus program med en form for firewall?

/korup
Avatar billede buddy45 Juniormester
25. juni 2004 - 23:02 #3
Det lyder som om at Windows' egen firewall er slået til. Check i Egenskaber for LAN-forbindelsen på fanen avanceret.
Avatar billede kox Nybegynder
26. juni 2004 - 11:39 #4
det lyder umiddelbart som om der er 'sat hak' gør mappen privat i egenskaber for de delte mapper/drev på de nye computere. du ved højreklik på mappe/drev > deling osv...
Avatar billede jasbg Nybegynder
27. juni 2004 - 13:54 #5
Tak for svarene - og alle er checket - desværre uden at komme nærmere en løsning !  Vi hælder nok mest til den teori at det 'endnu en' - ny virus - som ikke er 'opdaget endnu' - som korup også var inde på !

Men gode ideer stadig meget velkomne !  Eller nogen der har været ude for noget ligende ?
Avatar billede korup Nybegynder
27. juni 2004 - 17:33 #6
Hvilket virus program køre du med på maskinerne?

/korup
Avatar billede jasbg Nybegynder
27. juni 2004 - 20:45 #7
Har prøvet snart sagt alle de store - men er endt med en tysk program - der efter min mening - er det bedste jeg har prøvet (indtil nu )- 
http://www.free-av.com/index.htm      - det har faktisk mig at få dem til at teste tage og derefter inkludere række "mistænkelige filer" - som vi ku se brede sig i systemet.  De tester og melder tilbage at der er tale om en ny virus variant, hvorefter den bliver fjernet med næste update (dagligt) !

Herudover bruger vi Spyhunter - som jeg også er meget glad for (shareware - koster ca 200 dk kroner) - den finder rigtig mange spy's som addaware ikke fanger.

Men jeg har altså forsøgt at teste med disse progtramme afinstallerede - uden at det ændrede noget (stadig xp pro installationerne - usynlige på lan )

Der er altså et eller andet - der kører helt rundt med os her !  Jeg føler at vi næsten har prøvet alt ( med at oprette nye brugere - etc. - åbne og lukke deling drev (hånd under - yes)  Den bliver altså bare ved med at melde -  ' \\pc-xx er ikke tilgængelig. Du har muligvis ikke tilladelse til at bruge denne resource. Kontakt Serverens administrator for at finde ud af om du har tilladelse '  !
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester