Avatar billede ut Nybegynder
22. maj 2004 - 12:39 Der er 7 kommentarer og
2 løsninger

Harddisk: Enheden kan ikke starte. (Kode 10)

I forbindelse med installering af nyt styresystem på min pc er jeg løbet ind i problemer. Baggrund: jeg skal have installeret Win98 og derefter opgraderet til XP. Efter at have sikkerhedskopieret dokumenter osv. har jeg formatteret C-drevet på min harddisk, og her kommer det første problem: når jeg starter med Win98 opstartdiskette kan jeg ikke komme i kontakt med mine cd-rom-drev, selv om jeg vælger 'Start med cd-rom-drev'. Jeg har så taget harddisken ud af pc'en og sat den i et eksternt usb-harddisk-apparat med den hensigt at kopiere Win98-cd-rommen ind på min harddisk for at køre installationen derfra. Og her kommer så det andet problem: den pc, som jeg bruger til det, finder usblagerenheden, men den kommer så med følgende fejlmelding:"Enheden kan ikke starte. (Kode 10)" Med en anden harddisk i usb-dimsen er der ingen problemer. Hvem kan hjælpe?
Avatar billede ut Nybegynder
22. maj 2004 - 12:41 #1
Tilføjelse: den harddisk, der giver problemer, er en IBM DJNA-351520.
Avatar billede jpvj Nybegynder
22. maj 2004 - 12:43 #2
For det første: Hvorfor i eller verden vil du først installere W98??!

Mit råd: Installer WinXP direkte - der er absolut ingen teknisk grund til at opgradere - heller ikke hvis du har en upgrade version.

Din harddisk er tilsyneladende død - køb en ny og du er kørende!
Avatar billede jpvj Nybegynder
22. maj 2004 - 12:49 #3
Du kan i øvrigt teste din IBM disk med dette værktøj

http://www.hitachigst.com/hdd/support/download.htm

IBM og Hitachi slog deres harddisk divisioner sammen, så i dag hedder de Hitachi Global Storage Technologies - derfor ligger værktøjet ikke hos IBM.
Avatar billede ut Nybegynder
23. maj 2004 - 10:33 #4
Jeg vïl forsøge at køre en test med det værktøj du anbefaler. Og grunden til at jeg først vil installere en win98 er, at min xp-licens giver mig ret til at opgradere, men ikke til at nyinstallere. Men det er måske for naivt at følge retningslinjerne for licensen???
Avatar billede r_r_n Nybegynder
24. maj 2004 - 13:53 #5
Hej

Der er absolut ingen grund til at installere 98 først.

Jeg har også en opgraderingsversion af XP. Du kan sagtens boote op med XP-cd'en.
Den spørger så om din 98-cd under installationen, ellers fungerer det som en normal
XP-installation.

Det din licens giver dig ret til er at installere så fremt du allerede har en windows-version.
Avatar billede ut Nybegynder
24. maj 2004 - 14:36 #6
Der kan man se! Jeg har åbenbart opfattet begrebet opgradering alt for bogstaveligt. Men det er lykkedes at installere '98 og derefter 'xp og det kører fint. Harddisken var ikke i stykker, og da jeg brændte en kopi af '98-cdrommen kørte installationen uden problemer. Åbenbart var originalen for medtaget til at cdrom-drevet kunne kapere den. Men både jpvj og r r n har gjort mig lidt klogere, så hvis I smider et svar kan I dele pointene
Avatar billede r_r_n Nybegynder
02. juni 2004 - 22:21 #7
Jamen det var da det mindste jeg kunne gøre efter at have stået i samme situation.
Har du så sørget for at lave en ren installation af XP, så den har overskrevet 98?
Avatar billede ut Nybegynder
03. juni 2004 - 15:12 #8
Jeg er ikke helt sikker på, hvad du mener med en ren installation. Men den virker upåklageligt. 30 p til jpvj og 30 til r r n. Nyd sommeren :-)
Avatar billede r_r_n Nybegynder
09. juni 2004 - 08:01 #9
Det jeg mener er: At man kan installere Xp-opgraderingen på to måder. Den ene af dem installerer Xp som en skal oven på 98. Det kan ses på ydelsen og hvis du går ind under tilføj/fjern programmer i kontrolpanel, vil du også kunne se at du kan fjerne Xp igen. Den anden er at du installerer Xp som en ny-installation efter at have bootet op med Xp-cd'en. Hvis du blev bedt om at indsætte 98-cd'en kortvarigt inden installationen af Xp, har du gjort det på denne måde, som efter min mening er den mest rigtige, da du fx. har mulighed for at bruge NTFS-filsystemet i stedet for FAT 32 som 98 normalt bruger, dette kan ikke lade sig gøre, hvis du benyttede første metode. :-)
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester