Avatar billede systemnissen Nybegynder
20. februar 2004 - 10:28 Der er 5 kommentarer og
2 løsninger

Bærbar skal kunne koble op fra udlandet

Hej

Jeg har fået en forespørgsel om laptops som skal bruges i udlandet (rejsende sælgere). De kører i dag med Nokia phonecards (GSM) og laver dial-in til en terminalserver, men det spiller ikke 100%.

Vil det være smart at kalde op via GPRS og derefter have en VPN forbindelse? Er der nogen problemer i det, jeg tænker mest på GPRS i udlandet. Udbyderen i DK er Sonofon.

Skal der i givet fald, bruges forskellige profiler, afhængig af hvor man opholder sig? (DK, DE, SE, UK osv). Det skal gerne være nemt for brugere at benytte.

Håber I kan hjælpe... :-/ På forhånd tak!

Mvh
Systemnissen
Avatar billede johnnybrian Nybegynder
20. februar 2004 - 10:38 #1
Hejsa!

Så vidt jeg har testet er der kun 2 steder hvor jeg ikke kunne få GRPS til at virker: New Zealand, og Bangkok. Hedder udbyderen TDC; roamer du bare på deres "partnernet" i udlandet. NO problem. Hedder udbyderen Sonofon, er det sikkert det samme...men giv dem et kald og få dig et kort over hvilke partnere de har.

Hvilke lande er der tale om?

/JB
Avatar billede systemnissen Nybegynder
20. februar 2004 - 10:41 #2
Primært norden, Tyskland og øst-europa. Når man skal sætte GPRS op på phonecard'et skal man angive et nummer (f.eks. *99#). Vil dette nummer skulle ændre afhængig af landet?
Avatar billede johnnybrian Nybegynder
20. februar 2004 - 11:07 #3
Nej, det skulle ikke være nødvendigt at ændre det. Men igen har jeg kun erfaringer med TDC`s roamingaftaler. Prøv at give SonoFon et ring, og få dem til at undersøge det.

/JB
Avatar billede systemnissen Nybegynder
20. februar 2004 - 11:10 #4
Det vil jeg gøre, tak for hjælpen foreløbigt. Jeg lader lige spørgsmålet stå åbent, hvis andre skulle have gode idéer...
Avatar billede espersen Novice
20. februar 2004 - 11:38 #5
min svoger er meget ofte i udlandet med sit arbejde (Polen, Tyskland, Australien, holland m.fl.) har har med stor fornøjelse benyttet Gric-dial - som måske kunne være interessant for dig ..

http://www.henrikbo.dk/sider/roaming.html
Avatar billede espersen Novice
20. februar 2004 - 11:48 #6
men som det fremgår er det via TDC - ellers virker det ikke.....
Avatar billede systemnissen Nybegynder
17. marts 2004 - 09:17 #7
Jeg har opsat en vpn og der kaldes nu op via sonofons data. Så nu skulle det virke... tak for hjælpen.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester