Avatar billede mikkel_breum Nybegynder
03. november 2003 - 12:39 Der er 3 kommentarer og
1 løsning

total oppetid siden fabrikation

er der en unix kommando der ligesom uptime, giver oppetiden for computeren, men í stedet for den aktuelle oppetid, så den samlede tid maskinen har kørt siden den blev fabrikeret?
Avatar billede mikkel_breum Nybegynder
03. november 2003 - 12:42 #1
Aktuelt er den en Mac G4 jeg gerne vil kende oppetiden for. så en evt. unixkommando eller et eventuelt program til OS X der kan angive dette..
Avatar billede egonspock Seniormester
04. november 2003 - 00:05 #2
ikke at jeg har hørt om. Der er så vidt jeg ved heller ingen oplysninger i PRAM-men om det, så jeg ved ikke hvor den skulle tage det fra. w i terminalen giver dig uptime fra sidste boot, men det ved du nok.
Avatar billede mikkel_breum Nybegynder
04. november 2003 - 10:45 #3
Når jeg regnede med at det kunne lade sig gøre, er det fordi der findes et program under Mac OS-9, som netop viser den samlede tid i dage, timer minutter, som maskinen har været tændt siden fabrikationstidspunktet (som også vises).. så det må være lagret i en chip et sted.. jeg ved at dette ikke nødvendigvis er tilfældet for alt hardware, men eftersom det gælder de mac'er det kunne køre OS-9 tænkte jeg det måske også gælder andre maskiner, bl.a. de nye Mac'er der kører unix (Darwin/BSD).
Avatar billede mikkel_breum Nybegynder
09. december 2003 - 02:51 #4
lukkes
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester