du ku så prøve det her.. ved 65grader er kødet rødt.. ved 69 blir det rosa og 75 blir det gråt..
hvis du har et mad termometer.. ku du smide det i.. men det ku også ødelægge det hele da en mørbrad ska være saftig.. :) så ska kun bruges som en "bonus" løsning hvis du liiiige vil være sikker inden du begynder at skærer..
Stegen sættes ind i forvarmet oven, evt i en gastrolux stegeso, ved 170 grader. Der anvendes stegetermometer. Stegen er stegt Rød ved 62 grader og rosa ved 69 grader. Når stegen er færdigstegt pakkes den ind i staniol, med den blanke side ind mod kødet. Den sunder sig i 20 minutter inden den skæres på et skærebrædt med saftrille. Det bør foregå i køkkenet, idet den smule saft der vil løbe fra stegen kan bruges til sovs. Sovsen kan laves af bruningssmørret og saften stegen afgiver under stegning og udskæringen.
Der er ingen regel uden at den kan brydes. Har man lyst og mod så prøv denne utraditionelle fremgangsmåde. Stegen bør være culotte eller roastbeff. Den brunes som sædvanligt i smør på en gastrolux stegepande. Derefter puttes den i en stor gryde med spilkogende vand. Der skrues ned for vandet og stegen simre i ca 1 time. Anvend stegetermometer. Når den ønskede kernetemperatur er opnået tages stegen op og pakkes ind i staniol, blank side ind mod kødet. Hviletid ca 20 minutter inde udskæring. Hvis man er til grill kan stegen pladres til i grilsmovs og gøres grilllækker på grillen i 15 minutter. Det er en spændende og anderledes måde.
"Man beregner stegetider så ledes for stege der steges i ovn: Man lægger altid kødet i en bradepande men en rist i. ovnen opvarmes til 250°. Stegen sættes altid med fedt siden opad. Stegetiden beregnes til 30-40 minutter pr kg kød."
"1 kg. oksemørbrad kødet afpudses for fedt og sener. Krydderes med salt og peber. Læg kødet på risten over en bradepande. Sættes i forvarmet ovn ved 220° i 10 min. Varmen dæmpes til 180°. Og steges yderligere 20 min, hvis des skal være rosa, eller efter smag. Hold det varmt, og lad det trække 10 ? 15 min."
dog overchord.. hvis man bruger stegetermometer til en roastbeef.. ka man få meget dårlige resultater.. da selve termometret også blir varmet op.. måske kun i et par sek.. men køde vil miste MEGET saft ved at blive ved med at stikke et termometer i..
så som jeg skrev over.. brug kun stege termo i nødstilfælde..
Jas det er nok rigtigt nok. Har selv brugt det ok, men koerer den mere paa "fingerspitzgefuhl" nu :-)
En culottesteg på 1 kg skal have 40 min på 225 C og en på 1,5 kg skal have ca. 50 min placeret lidt under midten. Stegen krydres med salt, peber og hvidløg efter at fedtlaget er blevet ridset til skrå ruder. For at stegen ikke bliver for mørk kan den overdækkes med aluminiumsfolie i 10 min efter 20 minutters stegning. Efter stegning skal stegen hvile i 15 min.
hehe.. :P da roastbeef blir lavet af oksemørbrad.. bruger du bare samme opskrift.. :) så bestemmer du så om du vil ha den som roastbeef.. ved at koge/stege den lidt kortere tid end normalt..
Hvis du oversteger oksekød bliver det sejt! Er man i tvivl pm stagetemp er det altid at snakke mmed slagteren i supermarkedet. Når jeg selv laver oksemørbrad, starter jeg med at svitse den meget kort på alle siden på en tør pande, da det lukker porrene i kødet, og dermed beholder saften inde i kødet
Jeg synes, at det råd du fik af slagteren lyder nogenlunde rimeligt! Stik stegetermometeret i den, og lad det gå med i ovnen - når det når op på ca. 65 grader, er det fint hvis du vil have kødet rosa - Men husk endelig at lade stegen trække i ca. 15-20 min., så den holder på saften!
1 kg. oksemørbrad kødet afpudses for fedt og sener. Krydderes med salt og peber. Læg kødet på risten over en bradepande. Sættes i forvarmet ovn ved 220° i 10 min. Varmen dæmpes til 180°. Og steges yderligere 20 min, hvis des skal være rosa, eller efter smag. Hold det varmt, og lad det trække 10 ? 15 min."
Synes godt om
Ny brugerNybegynder
Din løsning...
Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.