Avatar billede saj Nybegynder
03. juli 2003 - 23:30 Der er 4 kommentarer og
2 løsninger

god guide til samba netværk mellem win og suse 8.1

som spørgsmålets titel siger, mangler jeg en MEGET nem guide til netværk mellem suse og win, jeg er absolute noob til linux, så vær vennelig ved mig, ik??

på forhånd tak

//S.A.J
Avatar billede dittmer Nybegynder
03. juli 2003 - 23:55 #1
Hvis du vil vide noget om, hvordan man laver fildeling, printerdeling osv. mellem Linux (inkl. SuSE) og Windows, så er den ultimative guide en af de Linux-HOWTO's, der findes under The Linux Documentation Project:

http://www.tldp.org/HOWTO/SMB-HOWTO.html

Hvis du derimod skal vide noget om at sætte netværk op omkring Linux, så kan du kigge på

http://www.tldp.org/HOWTO/Networking-Overview-HOWTO.html
Avatar billede saj Nybegynder
04. juli 2003 - 01:36 #2
i første omgang er det et netværk...
Avatar billede dittmer Nybegynder
04. juli 2003 - 10:18 #3
Så kig på den sidste guide - der er også afsnit om Windows/Linux-netværk. Det er et "overview-dokument", der henviser til mange andre steder at få information om opbygning af netværk.

Ellers kan du i din favoritboghandel købe et af disse udmærkede hæfter til mellem 50 og 90 kroner. De findes om masser af emner, bl.a. også introduktion til (hjemme-)netværk.

Hvis det er til lidt mere seriøst brug, så vil jeg foreslå dig at kigge på ting som firewall inden du kobler dig på det store, stygge internet. Kig evt på http://www.tldp.org/HOWTO/mini/Bridge+Firewall+DSL.html (sikkert hjemmenetværk på en xDSL-opkobling) eller http://www.tldp.org/HOWTO/Firewall-HOWTO.html for information om firewalls. http://www.tldp.org/HOWTO/IP-Masquerade-HOWTO/index.html fortæller dig, hvordan du laver masquerading, således alle maskiner bag din gateway er gemt bag gateway'ens IP-adresse. Det er en yderligere grad af sikkerhed...

Mvh
Søren
Avatar billede fut21 Nybegynder
05. juli 2003 - 07:04 #4
Avatar billede dittmer Nybegynder
05. juli 2003 - 10:03 #5
- som kun handler om fildeling osv. med Samba. Det er ikke nogen generel netværksguide. Det kan da være, der også findes sådan én på sitet (eller hva')?
Avatar billede eritas Nybegynder
31. juli 2003 - 14:36 #6
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester