22. oktober 2002 - 16:40Der er
15 kommentarer og 1 løsning
Datalog-uddannelse
Jeg vil gerne tage mig en datalog-uddannelse når jeg er færdig med HTX. For at jeg gerne vil klare mig bedst muligt vil jeg gerne være forberedt.
Findes der evt. artikler om det man lærer på datalog-uddannelsen? Altså så jeg kan lære de sprog man lærer på universitetet FØR jeg kommer ind, så jeg nemmere klarer mig igennem, så jeg allerede har al den grundlæggende viden når jeg kommer ind?
Hvis sproget som man lærer som datalog ikke er noget "almindeligt" sprog som C/C++ og Assembler og som kun bruges til at uddanne dataloger, hvilken viden får man så tildelt sig under datalog-uddannelsen?
Hvilke emner kommer man ind på i starten af uddannelsen? Hvilke emner kommer man ind på i slutningen? (Inden "eksamen", eller hvad det hedder når man skal have en prøve i programmering)
Hvis nogen af jer er dataloger, vil i så ikke også lige give mig en test, som i f.eks. selv har lavet, men nogenlunde svarende til dem man komme op i når man er næsten færdig med sin uddannelse?
Prøv at kigge på www.diku.dk (Datalogisk institut, Københavns Universitet). Gå ind under undervisning og se lidt på kurser. Til nogle af kurserne er der også opgaver.
Din sidste sætning er næsten for griner... Men det finder du selv ud af, når du har set lidt på hjemmmesiden.
Hvis det er programmering du vil, så prøv at se på Datamatikeruddannelsen i stedet.
Du nævner i flæng ordet "sprog", Datalogi uddannelsen er altså ikke et programmeringskursus hvor du lærer at skrive programmer.
Noget af det som man får mest svært ved (det gjorde jeg) er at være stærk i matematik, det får du meget brug for da principperne i datalogi bygger på matematiske læresætninger. Dette gælder for teorien om relationelle databaser, objektorientering og algoritmer.
Men hvis man absolut skal nævne et sprog lærer man på bl.a. DTU og Aalborg Universitet rimelig hurtigt et programmeringssprog kaldet Standard ML som man så kan bruge i sine projekter, på både DTU og Aalborg Universitet benytter man udgaven af sproget der hedder Moscow ML.
Jeg har også indtryk af at det man lærer på datalogistudiet først og fremmest er problemløsning/håndtering fremfor egentlig programmering. Selvfølgelig skal du også programmere, men det er det andet der er det vigtige.
Mange dataloger kommer til at side noget som f.eks. projektledere i en virksomhed og der er det vigtigere at kunne overskue og analysere et problem og derefter få sine medarbejdere til at forstå, hvordan de skal programmere sig ud af et realistisk problem.
Her er en beskrivelse af datologi-studiet på Syddansk Uni. Her vil du også opdage at "hands on"-programmering kun er en lille del af det, men det afhænger selvfølgelig af i hvilken retning specialiserer sig.
Nogle har groft delt det det sådan: Dataloger = teoretikere Datamatikere = håndværkere men det er der uden tvivl andre, der ved mere om, end jeg gør!
kichian: følgende er ikke for at rakke ned (eller lign.) på dig:
Jeg har hørt rigtig mange sige noget lign.: "Hvis det er programmering du vil, så prøv at se på Datamatikeruddannelsen i stedet."
det er bare ikke rigtig, tag kun datamatiker hvis du intet fatter omkring computere og du gerne vil være system udvikler/system administrator/"programør".
hvis du er nogenlude normal "nørd" og kan lidt af hvert med computeren og måske selv lave nogle programmer, så er datamatiker "spild" af tid. Lære man ikke noget ? - jo det gør man og det er også meget brugbart, men det går ALT for langsomt. Jeg går på Datamatikeruddannelsen i Hillerød (3 semester ud af 5), med hensyn til programmering er vi nået lige så langt, som en normal begavet person kunne lære sig selv på 2-4 måneder.
Min pointe er man lære for lidt på de 2 år og 3 måneder. Det er vel også grunden til, at der er 50-75% arbejdsløshed blandt datamatikere.
Skal du så tage datalog ? - det ved jeg ikke, det syntes jeg du skal tale med din uddannelsevejleder om.
bare husk en ting: man kan ikke programmere uden også at kunne "noget" systemudvikling
En datalog kan besidde mange forskellige stillinger og ja programmør er en af dem.
Der kræves en studentereksamen, HTX eller HH for at komme ind, derudover er der forskellige krav til nivauer i Fysik og Matematik på de forskellige uddannelsessteder.
Jeg fik kun 9 i folkeskolens afgangsprøve i matematik i 9. klasse. Har jeg overhovedet en chance for at komme ind som datalog? (skal siges at jeg havde svært ved at forstå 2. gradslininger, men da min lærer så bad mig lave et program i C der kunne beregne en 2. gradslining og sådan lærte jeg 2. gradslininger). Så jeg ved ikke om jeg er god nok til matematik eller om jeg har de matematiske evner der skal til. For lige så snart jeg skal løse dem ved hjælp af programmering, så kan jeg sagtens finde på masser af matematiske formler (nok fordi at jeg kommer i en mere "virkelig" situation).
det man lærer om som datalog, kan jeg ikke få artikler til det, så jeg kan lære det allerede nu? (er 16 år, og kan ikke vente på at komme ind på universitet for at lære om det der står man lærer om på diku.dk).
nu mener jeg ikke henvisninger til bøger In Real Life. Jeg mener henvisninger til gratis artikler omkring emner som man lærer på Ålborg Universitet, så jeg kan lære det lige nu, og ikke om 3.5 år (har desuden heller ikke penge til at købe bøger for).
Ikke for noget, men jeg tror altså ikke du er i stand til at lære dig de ting man lærer på f.eks. Aalborg Universitet. Koncentrer du dig i første omgang om at få en studentereksamen så kan du jo tage det derfra...
Jeg kan kun være enig med pfp, et studie har altid og vil altid være et fuldtidsjob hvor man arbejder 8 timer i døgnet. Og man bliver nødt til at have fagrelevant litteratur og nogle forelæsere som man kan støtte sig til.
Uddannelsen er lagt fast på at du kan dit gymnasielle stof når du skal ind, så blot følg med der især i matematik.
Og fortsæt så med at programmere C og læs evt. noget om Objekt Orientering, Algortimer m.m.
Synes godt om
Ny brugerNybegynder
Din løsning...
Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.