Altså ialt ca. 30+GB
DAT bånd i de almindelige udgaver dækker kun op til4Gb pr. bånd. Du bliver træt af at lege tapeabe ved backup´sne. Det dræber virkelig en, og gør det meget uoverskueligt, hvis der er mere end 1-2 bånd pr. totalbackup.
DLT kan fås i flere udgaver. Du får en 20/30 som i dag er relativ billig. Så er der en 40/70, og der er lige kommet en der kan håndtere jeg kan ikke huske hvad.
Busmæssigt er det kun SCSI der er hensigtsmæssigt ved sådanne datamængder.
Du kan få en HP SuperStor 40Intern DLT streamer for ca. 11.000,- :
http://www.edbpriser.dk/hardware/hardware-top10.asp?ID=1534577915Det er nok det, der i øjeblikket vil passe bedst til dit behov.
Skal du \"fremtids\" sikre, kan du gå efter 80´eren, der dog koster 25.000,- mere:
http://www.edbpriser.dk/hardware/hardware-top10.asp?ID=1534577913Du kan se en komplet liste over tapestreamers på
http://www.edbpriser.dk under Hardware -> Tapestreamers.
Det har de også hos ProConsult på
http://www.proconsult.dk/katalog/storage/til-back/Her finder du også meget nyttige beskrivelser over de forskellige medier, plus at deres HP SuperStor 80i kun koster det samme som 40i´ eren er angivet til hos EDB-Priser (??). Ydermere finder du her hastigheder på de forskellige drev samt andre tekniske specifikationer.
Software.... - jeg bruger selv Seagate Backup, der egentlig er den fulde version af MS-Backup, der ligger i windows. Microsoft har faktisk købt Seagates backup program, og der er ikke den store funktionalitets forskel på dem. Derfor kan du nok i første omgang nøjes med det indbyggede backup program. Husk blot, at skulle båndene falde i forkerte hænder, kan de fleste læse disse.
Kravet til softwaren er individuel. Segate backup kan lave backup af andre systemer over netværket. Husk så, at hastigheden på netkortene spiller voldsomt ind. Skal man tage backup af mere end 1gb, skal det i hvert fald køre 100Mb - helst full duplex.
Ydermere skal man tænke over registreringsdatabasen, der er organiseret således at man ikke bare tager backup af nogle filer og restorer dem igen. Seagate backup kan tage backup af den på lokalmaskinen, men ikke fjernmaskiner.
Hvad backupfrekvens angår..... Mange har fortrudt at de kun tog systembackup en gang om måneden o.s.v.
Selv kører vi flere rutiner i mit firma. Vores kernesystem kører totalbackup én gang om måneden - d.v.s. af ALT - incl. system. Der er flere filer i systemet der bliver dagligt opdateret, end man går og tror. Ydermere tages der så HVER nat en \"ændrings\" backup, altså en backup af filer, der er ændret siden sidste totalbackup.
Ved en restore, kræves det således kun månedsbackup båndet restoret, eftgerfulgt af sidste nats ændringsbackup.
Disse 2 typer backup kan selvfølgelig ændres frekvensmæssigt, så det passer til ens behov, f.eks. ændringsbackup kun en gang om ugen, hvis man ikke er så nøjsom, eller totalbackup en gang om ugen, hvis man er meget nøjsom.
Grunden til at man ikke bare tager totalbackup hver nat er, at den som oftest tager mere end en nat. Således går den mærkbart ud over båndbredden i dagtimerne, hvor der formentlig skal arbejdes på systemet.
vigtigt er det også at tænke på, hvor mange bånd man har i cirkulation. En fil der opdateres dagligt kan jo kun reddes en uge senere, hvis der er en backup for pågældende dag.
Vi cirkulerer båndene således, at totalbackup båndene er \"måneds\" bånd. Når man når frem til den måned man startede, tages en almindelig totalbackup (f.eks. 1. januar), der bliver lagt til siden som \"års backup\", og så genbruger man herefter månedsbackup båndene i rækkefølge. Således vil man altid kunne finde data 1 år tilbage i tiden. Års-total backuppen gemmes i 5 år, eller hvor lang tid revisionen eller en selv nu synes.
Dags ændrings backup båndene cirkulerer på samme måde, så når totalbackuppen er taget, genbruger man det første den første gang o.s.v. Her kører vi så med ét bånd pr. dag i måneden. Det giver for et år 31+11+1 = 43 bånd. Det er lidt af en udskrivning med priserne på DLT bånd, men det gør til gengæld systemet meget overskueligt.
Sidst men ikke mindst skal du overveje opbevaringen af bånd. Det er rigtig fedt at komme til de steder, hvor båndene opbevares umiddelbart ved siden af serveren. Det dur ikke rigtig til noget, hvis der udbryder brand.
De skal opbevares på afstand, tyverisikret og i et brandsikret skab. Hvis man altså er rigtig seriøs.
For hjemme backupperen kan man jo nøjes med at opbevare dem i et andet rum, eller til nød i kælderen.
Men din overvejelse med at lave backupstrategi for hvert drev.... -undskyld, men jeg tror altså at du kløjs i det meget meget hurtigt.
En ordentlig smørre, men det var altså også et temmelig stort spørgsmål. Skriv videre hvis du vil vide mere.