Avatar billede orbit Nybegynder
24. september 2001 - 09:04 Der er 3 kommentarer og
2 løsninger

Indstilling af density

Jeg benytter billedbehandlingsprogrammet iPhoto Plus som jeg fik leveret sammen med min scanner - også til redigering af billeder fra digitalt kamera.

Programmet giver mulighed for at ændre på billedets \"density\" - tæthed. Til \"Display\" er det indstillet til 96 pixels/inch og til \"Printer\" 600 pixels/inch.

Men så er der også en \"User defined\" som er forudinstillet til 144 pixels/inch, men som kan sættes helt op til 32.000 pixels/inch.

Kan nogen på en enkel og letfattelig måde fortælle mig hvad fordelen er ved at ændre på \"densiteten\" eller tætheden er i praksis og hvad der sker med billedet?
Avatar billede retaxes Nybegynder
24. september 2001 - 09:06 #1
Din billedfil kommer til at fylde meget mere!
Avatar billede retaxes Nybegynder
24. september 2001 - 09:08 #2
Altså hvis du bruger 32.000 pixels/inch.

Lav en prøveskanning i f.eks. 5 forskellige opløsninger og sammenling filstørrelsen og udseendet i et billedprogram!
Avatar billede orbit Nybegynder
24. september 2001 - 09:16 #3
Jeg er generelt ikke utilfreds med kvaliteten af billederne - men ved at øge tætheden forestiller jeg mig at kvaliteten af forstørrede udsnit af billederne, især fra mit digitale kamera (Olympus C-800 L), burde blive bedre. Er det korrekt?
Avatar billede retaxes Nybegynder
24. september 2001 - 09:30 #4
Jo, det er korrekt.

Bruger selv et Olympus 800C og i det tilhørende program har jeg mulighed for at lagre dem i webformat eller med 65 mill. farver, jeg bruger altid den højeste opløsning, det giver langt flere detaljer!
Avatar billede prodic Mester
24. september 2001 - 11:35 #5
Ganske kort kan det siges, at antallet af pixels er afkørende for din \"visnings\"-kvalitet.

Skal du f.eks bruge dine billeder er 96 pixels/inch ganske tilstrækkeligt.
Af den simple grund, at skærmen ikke kan klare mere og der er jo ingen grund til at overdrive.

Skal du f.eks udskrive til en printer er 2-300 pixels/inch tilstrækkeligt. Normale printer udskriver ganske udemærket i 2-300 pixels/inch.

Skal du have noget trykt proffesionelt, så forlanger de som regel 600-1200 pixels, da deres udstyr kan udnytte alle de informationer som billedet så indeholder.


Kort sagt er det, jo flere pixels/inch - jo flere informationer i billedet som skærm/printer kan arbejde med og deraf skaffe et \"bedre\" resultat.



Var det nogenlunde \"letfatteligt\"?
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester