Avatar billede visto Professor
26. juni 2024 - 21:25

Betinget formatering for viderekomne

Eksempelfil: https://www.dropbox.com/scl/fi/aq0htidup3laxt4vht2rg/betinget.xlsx?rlkey=64gopkl64z0t3wz4egqzunykk&st=8y59xy74&dl=0
Cellereferencerne nedenfor henviser til filen.

Det følgende handler om betinget formatering af de celler i kolonne K, som indeholder tekst, hvilket her betyder: <>"-".
Jeg ønsker at lave en betinget formatering for celler i kolonne K, en formatering der udløses, hvis følgende betingelser er opfyldt:
1) der skal i kolonne K stå "-" i celleområdet mellem to celler, der indeholder tekst (som det fx er tilfældet i celleområdet K2:K5)
2) der skal stå enten "tu" eller "bu" i kolonne J i samtlige celler lige til venstre for kolonne K-cellerne med "-" (som det fx er tilfældet i celleområdet J2:J5 ud for cellerne i K2:K5 ).

For at klargøre med eksempler:
Den betingede formatering skal udløses i K1, fordi der står "-" i K2, K3, K4 og K5, OG der  står enten "bu" eller "tu"  i kolonne J ud for alle disse nævnte K-celler.
Den betingede formatering skal ikke udløses i K6, fordi der ikke står enten "bu" eller "tu" i alle cellerne i kolonne J ud for cellerne K7, K8 og K9 (det mangler i J7).
Og sådan videre dernedad, hvor den eneste celle ud over K1, hvori den betingede formatering skal udløses, er D13, også selv om der kun er én række mellem tekst 4 og tekst 5. Så én celle kan altså også som her være "alle".

Jeg bruger Excel 2013, dansk version.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Vi har et stort udvalg af Excel kurser. Find lige det kursus der passer dig lige her.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester