Avatar billede PJS Novice
17. marts 2023 - 10:53 Der er 4 kommentarer

Beregne dato

Hej

Jeg har behov for hjælp til at til en formel som kan beregne ud i fremtiden. Hvis jeg har en dato som hedder den 01-01-2023 og den skal så beregne 9 mdr frem , kan i hjælpe?
Avatar billede kim1a Ekspert
17. marts 2023 - 11:07 #1
hvis det konkret er x måneder frem eller bagud
edate - husk dog på at den nok driller hvis du f.eks. vil have 30/9 5 måneder fremme (så det bliver februar) - så stopper den ved 28/2 ser det ud til.

eomonth til at vælge sidste dato i en måned x måneder ud i fremtiden - den bliver også god med +1 for at vælge 1. i en ny måned
Avatar billede Slettet bruger
17. marts 2023 - 12:32 #2
Ja, selvfølgelig kan jeg hjælpe dig med at lave en formel til at beregne en fremtidig dato i Excel.

Formlen, du kan bruge til at beregne en dato frem i tiden, er DATO() funktionen. I dette tilfælde kan du bruge følgende formel:

=DATO(ÅR(A1);MÅNED(A1)+9;DAG(A1))

Hvor A1 er cellen, der indeholder den oprindelige dato (01-01-2023 i dette tilfælde), og 9 er antallet af måneder, du vil tilføje til den oprindelige dato.

Formlen fungerer ved at bruge DATO() funktionen til at tilføje det ønskede antal måneder til den oprindelige dato. Det betyder, at datoen i denne formel vil være 01-10-2023.

Hvis du vil justere antallet af måneder, der skal tilføjes, skal du blot ændre tallet 9 i formlen til det ønskede antal måneder.

Jeg håber, at dette hjælper! 🙂

Vidste du, at du kan benytte Microsoft Edge og besøge Bing.com, herinde på addressen https://www.bing.com kan du trykke på "CHAT". Her kan du spørge om Bing AI om hjælp, eller benytte open.ai på denne adresse https://chat.openai.com/chat og oprette bruger hos Open.ai. Her kan du spørge Open AI om hjælp.

Begge er ved hjælp af ChatGPT, seneste udgave er GPT-4, men dette er for betalte udgave, meste vil have hjælp fra GPT-3.5.
Avatar billede Slettet bruger
17. marts 2023 - 13:11 #3
🤣 Rettelse igen: https://chat.openai.com/chat
Avatar billede Tom K. Forsker
31. marts 2023 - 08:19 #4
Du kan bruge Excel-funktionen "DATO" til at beregne en dato, der er et bestemt antal måneder frem i tiden. Formlen ville se sådan ud:
=DATO(ÅR(A1), MÅNED(A1) + 9, DAG(A1))
Hvor A1 er cellen med den oprindelige dato (i dette tilfælde 01-01-2023).

I denne formel bruger vi "DATO" -funktionen til at beregne datoen, der er ni måneder frem i tiden. Vi tager årstallet fra cellen A1 ved at bruge "ÅR" -funktionen, og vi tager måneden fra cellen A1 ved at bruge "MÅNED" -funktionen og tilføjer derefter 9 til måneden for at beregne den fremtidige måned. Til sidst bruger vi "DAG" -funktionen til at tage dagen fra cellen A1.

Husk, at hvis datoen, som du beregner, falder efter den 28. dag i måneden, såsom 29., 30. eller 31., og måneden, der beregnes, ikke har samme antal dage, vil formlen ikke fungere korrekt. Du kan tage højde for dette ved at bruge funktionen "EOMONTH" til at finde den sidste dag i måneden.

=DATO(ÅR(A1);MÅNED(A1)+9;MIN(DAG(A1);DAG(EOMONTH(DATO(ÅR(A1);MÅNED(A1)+9;0);0))))
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Vi har et stort udvalg af Excel kurser. Find lige det kursus der passer dig lige her.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester