Avatar billede the_julle Praktikant
13. juli 2017 - 14:13

Mesh netværk: Accesspoints med aktiv client valg

Hej Alle.

Jeg har brug for at udvide mit trådløse netværks rækkevidde. Jeg har kablet forbindelse i hele huset, så derfor er wired access points umiddelbart en god løsning.

Dette har jeg derfor opsat, blot ved at bruge en gammel Linksys router med DD-WRT, og sætte den som access point på en anden channel end min trådløse router bruger.

Det fungerer sådan set. Og så alligevel ikke. For Android er håbløst til wifi roaming! Dvs. mine Android telefonen hænger i det samme access point, selvom der er en med et meget stærkere signal. Man kan så installere diverse apps eller root'e telefonen, men det synes jeg er en work-around og ikke et fix (hvad så med mine gæster med Android).
(Note, ja SSID, kode, osv, er identiske. Det er et velkomt problem på Android, bare google Android wifi roaming - min opsætning er korrekt).


Derfor vil jeg nu gerne have et mesh-netværk, dvs. hvor man anvender "kloge" access points, hvor det er disse der vælge hvor clienterne skal forbindes til. Bingo, så er vi ude over Android problemet.... :-)

Men... Jeg kan sku ikke rigtig finde det rigtige produkt, det håber jeg i kan hjælpe med.

Jeg har kigget på:

* Ubiquiti UniFi
Men, til trods for det er en enterprice løsning, så lader det ikke til at AP / Controller aktivt fortæller clienter at der skal disconnecte og connecte til en anden.


Som jeg forstår teknologien, så findes der f.eks "Zero-Handoff Roaming", som netop sørger for, at alle clienter altid bruger det bedste AP. MEN, alle AP skal være på samme channel, så det synes jeg er en dårlig løsning.

Så er der en ny standard på vej kaldet "Fast Roaming". Dette løser dog ikke mit Android problem. Dette er blot for at sikre en hurtigere skift mellem to AP - altså efter man har indsat at man skal skifte AP, hvilket er ét skridt længere end Android er...

Så hvad pokker skal jeg dog købe. Jeg vil bare gerne have et mesh netnærk med en klog controller, der kan fortælle mine clienter at de skal vælge et andet AP.....

Håber i har nogle forslag. Jeg tænker vi nok er ude i en enterprice løsning, men det skal være til at betale for en privat, dvs. nogle tusinde kroner eller der omkring. (Desuden kan jeg ikke forstå at det jeg efterspørger kun findes i enterprice løsninger, måske tager jeg fejl?)
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
IT-kurser om Microsoft 365, sikkerhed, personlig vækst, udvikling, digital markedsføring, grafisk design, SAP og forretningsanalyse.

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester