Jeg har et velfungerende amerikanerkøleskab som kan lave isterninger.
Problemer er, at isterningerne får sodavanden til at bruse op når man hælder op i glasset. Jeg har forsøgt med både kold, stuetempereret og varm sodavand. Umiddelbart ingen forskel.
Ligeledes har jeg forsøgt at skylle både glas og isterninger inden jeg hælder sodavand op. Det hjælper måske 2-3 "%", men stadig næsten ingen brus tilbage.
Er der nogen som tilfældigvis har erfaring eller viden på området? Det er da død irriterende at give så mange penge for et køleskab der kan lave isterninger, og det så ødelægger læskedrikken:-!
Køleskabet er ca. ½ år gammelt og der er originalt filter på vandtilførslen.
Tror sidwave er inde på det rigtige. Kalk er basisk og øger derfor pH, når det går i opløsning i vandet. Når pH øges, så falder opløseligheden af CO2. For eksempel vil en forøgelse af pH fra 7 til 7,5, få opløseligheden til at falde fra ca 20 til ca 8 mg/l - altså mere end en halvering.
Du kan prøve med destilleret vand (hvis muligt) eller du kan prøve at dosere godt med citron (eller citronsyre) først (det er en syre, og virker modsat kalken). Hvis det virker, har du både forklaringen og løsningen.
Synes godt om
Slettet bruger
21. juni 2017 - 19:18#3
jeg har meget lidt kalk i mit vand her, og derfor er der meget bittesmå bobler i min hjemmelavede danskvand. (sodavandsmaskine)
Kunne du bruge svarene på dit 100.000 kr spørgsmål?
Synes godt om
Ny brugerNybegynder
Din løsning...
Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.