Avatar billede larsvn Nybegynder
03. februar 2016 - 11:19

Failed to create COM object - på Windows/IIS

Hej,

Jeg er i gang med at portere et vigtigt projekt fra at køre med PHP 4.3.7 til en nyere version. Valget er faldet på version 5.2.13 (php-cgi.exe), der er den sidste version med indbygget COM-understøttelse såvidt jeg kan læse mig frem til.

For der er to uomgængelige krav til porteringen, adgang til COM og kørsel på Windows under IIS.

Scriptet køre, og det fungerer forsåvidt fint på den gamle server (Windows 2003), men det fejler i COM-oprettelsen på min egen Windows 7 (IIS 7.5), og frygter derfor at dette også vil blive et problem hvis (når) serveren opgraderes til Windows 2008/2012.

Fejlen jeg får i browseren er ganske enkelt:
Failed to create COM object `...' Invalid syntax.

Jeg kan læse mig frem til, at problemet angiveligt skyldes, at komponenten ikke er (korrekt) installeret, men jeg kan uden problemer finde komponenten i registreringsdatabasen under HKEY_CLASSES_ROOT. Jeg kan dog ikke se den i "dcomcnfg", men ved ikke om det er af betydning.

Browseren (IE11) kører scriptet med integreret sikkerhed, så jeg burde vel som admin på maskinen have fulde rettigheder?

Det underlige er, at scriptet fungerer som det skal når jeg kører det fra et kommandoprompt på min Windows 7, og det virker som nævnt også på den gamle Win2003-server.

Jeg kan heller ikke få scriptet til at åbne skabe $M = new COM("Word.Application"), selvom MS Office er installeret, eller nogen anden COM-komponent jeg kan komme i tanke om. Så der må næsten være et-eller-andet der blokerer helt for COM-anvendelse.

Jeg er efterhånden løbet helt tør for idéer til hvor jeg skal lede for at fejlsøge problemet, og kunne godt bruge nogle gode idéer fra Jer eksperter.

Ps! Alle maskiner kører 64 bit Windows.

Mvh
Lars I.
Avatar billede Ny bruger Nybegynder

Din løsning...

Tilladte BB-code-tags: [b]fed[/b] [i]kursiv[/i] [u]understreget[/u] Web- og emailadresser omdannes automatisk til links. Der sættes "nofollow" på alle links.

Loading billede Opret Preview
Kategori
Vi tilbyder markedets bedste kurser inden for webudvikling

Log ind eller opret profil

Hov!

For at kunne deltage på Computerworld Eksperten skal du være logget ind.

Det er heldigvis nemt at oprette en bruger: Det tager to minutter og du kan vælge at bruge enten e-mail, Facebook eller Google som login.

Du kan også logge ind via nedenstående tjenester