Store billeder i håndtasken

Småskavankerne til trods er dette en projektor, der med sin ekstreme lidenhed opfylder formålet uden at gøre meget væsen af sig, heller ikke støjmæssigt.

Store billeder i håndtasken

Denne projektor er skåret til sælgeren, der gerne vil vise sine præsentationer med stil uden at skulle slæbe sig til en diskusprolaps.

Vægten på et kilo er heller ikke meget for en DLP-enhed, der selv i eco-mode har nok slagkraft til at oplyse lærredet i et lokale med selv relativt store vinduespartier.

Den klarer projektion på fem meters afstand fint, og to en halv meter væk viser den et endog meget klart billede på 65 tommer.

Helt enkel opsætning

Projektorens opsætning og menusystem er så enkelt at finde rundt i, at selv teknisk handicappede direktører burde kunne hitte ud af det.

Den medfølgende bæretaske rummer også kabler og fjernbetjening, og den fylder samlet mindre end en håndtaske af den type, Lady Thatcher slæbte rundt på i sine velmagtsdage.

Da vi her primært har at gøre med en projektor til præsentationsformål, har fjernbetjeningen meget praktisk indbygget laserpegepind samt musefunktion. Sidstnævnte kræver dog, at man slutter projektoren til computeren via et (ikke medfølgende) USB-kabel.

Lysstyrken er tilstrækkelig og farverne acceptable omend en smule fesne. På den anden side bør man have sig formålet for øje og aldrig falde i fælden med at købe en præsentationsprojektor for også at kunne anvende den til hjemmebiograf.

For hvor lysstyrke og skarphed er blandt præsentationsprojektorernes primære styrker, så går man som filmelsker mere op i flotte farver og sortniveau. Den slags kan være svært at forene med voldsomt blus på pæren, og derfor ser man kun sjældent en projektor, der er velegnet til begge formål. Heller ikke her.

Ballade med interferensen

Billedet står som udgangspunkt tydeligt. Det er let at stille skarpt, og præsentationer tager sig rigtig fint ud. Men eftersom grundindstillingen kræver, at projektoren står vinkelret på lærredet, skal man have fat i keystone-indstillingen for at gøre visningen rektangulær, og her melder problemerne sig.

For en keystone-correction er basalt en omskalering af billedet, og det giver i PJ256D’s tilfælde interferens, der optræder som diagonale “bånd” af stigende og faldende intensitet i billedvisningen.

Fænomenet har især indflydelse på tekst, og det er decideret irriterende, hvis man som del af for eksempel en gruppeindsats skal arbejde med tekst i relativt små typer på lærredet – det vil sige punkt 16 og ned – da bogstaverne som følge af interferensen varierer synligt i tykkelse.

Problemet kan næsten elimineres ved at indstille “phase” og “frequency” i projektorens menu, så indstillingerne harmonerer bedre med ens aktuelle grafikkort.

Men helt slippe for problemet kan man altså ikke.

Fin til PowerPoint

Interferensen har dog ingen praktisk betydning ved visning af PowerPoints, idet kombinationen af farvet baggrund og store skrifttyper eliminerer problemet fuldstændig.

En anden mærkværdighed ved projektoren er, at lysstyrken synes en smule kraftigere i nederste højre billedhjørne end i øverste venstre, men det ser man også primært på meget lys baggrund.

Småskavankerne til trods er dette en projektor, der med sin ekstreme lidenhed opfylder formålet uden at gøre meget væsen af sig, heller ikke støjmæssigt.

Antallet af videotilslutningsmuligheder er stærkt begrænset – VGA, S-Video og komposit, that's it – men størrelsen taget i betragtning må det siges at være acceptabelt. Prisen er der heller ikke noget at udsætte på.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere