Superskarpt billede

Superskarpt billede med gode farver viser ekspertisen bag ViewSonics N3260W.

Superskarpt billede

ViewSonic er nok særligt kendt blandt pc-ejere som producent af hurtige og gode skærme. De seneste år har ViewSonic dog udvidet forretningen til også at omfatte LCD fladskærms-tv.

Vi har testet ViewSonic 32" N3260W, der kom på markedet sidste år. Også fronten på N3260 er uden knapper, men her sidder betjeningspanelet på siden af tv'et. Farven er her grå og sort, og rammen omkring selve LCD-skærmen er noget bredere end på Hyundais Q320.

De indbyggede højttalere er monteret under fjernsynet, og det hele hviler på en bordstand, der nemt kan afmonteres og udskiftes med et vægbeslag eller lignende. N3260W har en kampvægt på 17,6 kg uden stand.

Færre tilslutninger

N3260W har knapt så mange funktioner og tilslutninger, som vi ser hos Hyundais Q320, men til gengæld er den vejledende udsalgspris et stykke lavere. Det gør N3260W til et fornuftigt køb for den, som ikke har brug for den digitale tuner eller de mange avancerede ind- og udgange.

Det betyder dog ikke, at ViewSonic er helt uden tilslutningsmuligheder. Enheden byder på HDMI, to scart-indgange, component-indgang, composite video, s-video, VGA, lyd fra pc samt hovedtelefoner.

Samtidig er N3260W selvfølgelig HD-ready med en opløsning på 1.366×768 pixels og dermed også klar til 720p/1080i standarderne. Man kunne her godt savne en rigtig DVI-indgang.

Stærkt billede

I testen har vi set både analogt fjernsyn, dvd-film og enkelte HD-klip, og her er N3260W en smule skarpere end testens andet fjernsyn, Q320. Måske skyldes det ViewSonics lange historie som skærmproducent, men nogen forskel var der.

Også når det gælder zoom-funktionerne, er ViewSonic at foretrække. Her er ganske enkelt en lidt bedre løsning på problemet med at få vist normalt tv på en 16:9 bredformat-skærm. Det er stadig ikke ideelt, men en del bedre end for eksempel Hyundai Q320.

Færre tilpasningsmuligheder

Lyden på ViewSonic sendes ud via de indbyggede højttalere under skærmen. Det skaber lidt mindre fleksibilitet, hvis man udelukkende ønsker at anvende sit surroundanlæg til lydsiden.

De indbyggede højttalere er dog fornuftige uden at være særligt prangende. En indbygget equalizer med forskellige forudindstillede muligheder gør det muligt at tilpasse tv’et til det viste.

Samtidig har både N3260W og Q320 indbygget SRS-teknologi. Hos N3260W er det SRS WOW og hos Q320 er det TruSurround XT.

Forskellen er dog ikke hørbar, og det er vores oplevelse, at SRS-teknologien yderst sjældent giver nogen forbedring. Du kan derfor roligt leve uden denne såkaldte simulerede surroundsound.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere