Sony Ericsson: Skift telefon!

Sony Ericsson har travlt med at markedsføre sit nye navn sammen med en stribe nye produkter. Målet er at overhale Nokia inden fem år. Metoden er mobiltelefoner, der er så attraktive, at forbrugerne får lyst til at udskifte deres gamle modeller.

Den fusionerede mobilproducent Sony Ericsson er i disse dage på global charmeoffensiv. Nye produkter skal vække interessen, og samtidig benytter virksomheden lejligheden til at fortælle strategier.

- Vi vil målt på omsætning være den største producent af mobile multimedieterminaler inden for fem år, sagde Roger Borlander, direktør for Sony Ericsson i Norden, da selskabet onsdag holdt pressemøde i Ericssons iøjnefaldende danske hovedsæde i Københavns sydhavn.

Dermed er den svenske koncern for alvor vågnet op, efter at Nokia i en årrække har fået lov at sætte dagsordenen inden for mobiltelefoni.

Med seks nye mobiltelefoner, kameraer og Bluetooth-headsets, som Computerworld Online omtalte tirsdag, går Sony Ericsson på strandhugst i Nokias yndlingsmålgruppe: Unge mennesker med penge på lommen og mod på at afprøve nye teknologier.

Slut med priskrig
Når Roger Borlander præciserer, at førstepladsen skal opnås målt på omsætning, så skyldes det, at Sony Ericsson ikke længere vil tage del i priskrige på mobilområdet.

- Nu handler det om at få forbrugerne til at udskifte deres nuværende mobiltelefoner med nye, som skal være så attraktive, at valget falder let for forbrugerne, sagde han.

Efter en lang periode med fokus på kunstigt lave priser, der kunne lokke folk til at købe deres første mobiltelefon, skal fokus nu rettes mod nye funktioner.

- Markedet er i en overgangsfase, hvor der bliver færre, der køber mobiltelefon for første gang, og flere, der skal udskifte den gamle model, sagde Roger Borlander.

Omstillingen sker, efter at 2001 var det første år nogensinde med nedgang i salget af mobiltelefoner globalt set.

Fokus på indhold
Sony Ericsson har også indset, at mobiltelefoner med alverdens funktioner kun er interessante, hvis der findes indholdstjenester til dem. Derfor vil Sony Ericsson gøre en ekstra indsats for at gøre det attraktivt for indholdsudbydere at levere indhold til de nye terminaler.

- Der skal være så meget teknologi i terminalerne som muligt. Men det rækker ikke alene. Vi kan ikke bare læne os tilbage, men må gøre det nemt for indholdsudbyderne at levere tjenester, de kan tjene penge på, sagde Roger Borlander.

Endnu engang blev det understreget, at Sony Ericsson ikke selv skal optræde som indholdsleverandør. Men selskabet vil indbygge små ?teasere? i terminalerne, så kunderne får smag for at betale for de rigtige indholdstjenester.

Prismæssigt tyder alt på, at fremtidige modeller fra Sony Ericsson nemt vil ligge på samme høje niveau som den nuværende T68-model til omkring 4.000 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere