Verdens største digitale 3D-biograf

Tycho Brahe Planetariet i København har opgraderet sine projektorer, så de viser levende billeder i 3D. Det gør planetariet til verdens største digitale 3D-biograf.

Indhold

De levende billeder kommer til at se frygtindgydende levende ud, når Tycho Brahe Planetariet i København fremover viser film. Planetariet har netop opgraderet sine projektorer, så de er i stand til at vise high definition-film i 3D, og det gør det til verdens største digitale 3D-biograf.

3D-filmen vises på det 1.000 kvadratmeter store kuppellærred, der desværre ikke er fuldkommen udnyttet.

På kuppellærredet kan 3D-filmen ses i et format på 24 gange 13,5 meter, men hvis man sætter sig strategisk på en af de 240 pladser i salen, kan man godt få hele synsvinklen dækket.

Det er fire digitale projektorer, der skaber de levende billeder i 3D, som man dog kun kan opleve, hvis man bruger de særlige 3D-briller, som udleveres ved indgangen til planetariets biograf.

Planetariet ser store perspektiver i den nye teknologi, og der er håb om, at det i løbet af kort tid vil være muligt at se direkte sportsbegivenheder, koncerter eller spille computerspil i 3D på det store lærred.

Tycho Brahe Planetariet har allerede forsøgt sig med 3D-test af de dansk producerede computerspil Hitman og Gangland.

I aften indvies de digitale 3D-projektorer ved en gallapremiere, og fra lørdag den 14. januar kan der købes billetter til 3D-forestillingerne.

Læs mere på Tycho Brahe Planetariets webside her.

Også tv-producenter er ved at få øjnene op for 3D. Philips har netop annonceret, at et nyt fjernsyn er på vej, der kan vise levende billeder i 3D. Læs mere om det her.

Tycho Brahe Planetariet kan nu prale med, at det er verdens største digitale 3D-biograf.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere