Artikel top billede

(Foto: Arm)

Arm advarer Qualcomm: Truer med inddrage chip-licens efter 60 dage

Arm kræver, at Qualcomm løser en licensstrid inden for 60 dage, ellers vil man inddrage selskabets licens. Qualcomm afviser Arms krav.

Den britiske chipdesigner Arm skruer nu op for presset på chipproducenten Qualcomm og truer med at inddrage selskabets licens til at bruge Arms teknologi.

Qualcomm har fået en 60-dages frist til at få afklaret en længerevarende licensstrid mellem de to selskaber.

Det skriver Bloomberg.

Licensstrid om opkøbt Nuvia

Konflikten mellem Arm og Qualcomm stammer fra sidstnævntes opkøb af Nuvia i 2021 for 1,4 milliarder dollar.

Nuvia var licenstager hos Arm, og ifølge chipdesignerens påstande kunne denne licens ikke overføres til Qualcomm uden nye forhandlinger.

Qualcomm har derimod argumenteret for, at selskabet arvede alle rettigheder i forbindelse med opkøbet.

Nuvias teknologi er siden blevet integreret i Qualcomms tilpassede Oryon CPU-kerner, der udgør grundlaget for selskabets Snapdragon Elite-processorer.

Disse processorer er essentielle i de nye Copilot+ PC’er, som Qualcomm i samarbejde med Microsoft markedsfører som en ny generation af ARM-baserede enheder.

Ifølge Bloomberg har Arm nu sendt en formel meddelelse til Qualcomm om, at licensen vil blive inddraget om 60 dage, hvis parterne ikke når frem til en løsning.

Qualcomms reaktion

Qualcomms juridiske team har afvist Arms krav som grundløse.

”Dette er mere af det samme fra Arm – flere grundløse trusler designet til at presse en langvarig partner, blande sig i vores ydeevneledende CPU'er og hæve royalties uanset de brede rettigheder under vores arkitekturlicens,” siger Ann Chaplin, der er juridisk chef hos Qualcomm, i en erklæring.

Ifølge hende er dette en desperat manøvre fra Arms side, da retssagen i december nærmer sig, og at det er et forsøg på at forstyrre den juridiske proces.

Sidste sommer gjorde Arm et forsøg på at forstyrre lanceringen af Qualcomms Snapdragon X-chips ved at udstede et direktiv, dagen før de nye ARM-baserede pc’er blev præsenteret.

Det har dog ikke påvirket Qualcomm, der har fortsat udviklingen af sine Oryon-baserede chips.

For få dage siden præsenterede selskabet sin nye Snapdragon 8 Elite-processor, der byder på forbedret ydeevne og bedre AI-funktioner.

Chippen forventes at være en nøglekomponent i Samsungs kommende Galaxy S25, som efter planen skal lanceres i begyndelsen af 2025.