Artikel top billede

(Foto: Thomas Møgelbjerg)

Efter Netcompanys milliard-drop på børsen: ”Markedet reagerer på uvidenhed og usikkerhed. Og det opstår ofte, når medierne kommer først”

”Vores prioritet er altid at beskytte vores kunder, medarbejdere og forretning og ikke at underholde mediernes læsere,” står der i en intern mail fra en Netcompany-partner. Men må et børsnoteret selskab holde på den slags oplysninger i flere uger?

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Hvor skulle Netcompanys aktionærer læse om hackerangreb i medierne?
  • Bør give anledning til refleksion: 'Ledelsen bliver målt på deres håndtering af sagen'
  • Tyder på, at Netcompany har handlet indenfor lovens rammer
1.146
5:45 min
Da historien om, at Netcompany var blevet ramt af et hackerangreb, ramte medierne fredag 23. februar, faldt aktien over syv procent, og selskabet fik skåret cirka en milliard kroner af sin markedsværdi.

Men hvorfor meldte Netcompany ikke selv noget ud om datatyveriet - som ifølge selskabet selv ikke har påvirket forretningen på nogen måder?

Selskabet har umiddelbart haft tid nok.

Som Computerworld i sidste uge kunne fortælle, så har Netcompany kendt til datatyveriet cirka en måned før, at medierne og offentligheden fik noget at vide om det.

Det stiller spørgsmålet: Kunne aktienedturen og de mange spekulationer om Netcompany-sagen være undgået, hvis selskabet ellers bare selv havde meldt noget ud?

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter


White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering