Canada afslørede fredag et udkast til regler for en lov, der skal tvinge internetgiganter til at betale nyhedsmedier.
Udkastet vil ifølge regeringen adressere bekymringer hos Google og Meta (som ejer Facebook og Instagram) om, at de kunne stå over for et ubegrænset ansvar.
Trods dette forsøg på at imødekomme tech-selskaberne, så vil Facebook stadig holde fast i sine planer om at blokere nyheder i landet.
"Den regulatoriske proces er ikke udstyret til at adressere den grundlæggende fejlbehæftede forudsætning for Online News Act," lyder det fra Rachel Curran, Meta Canadas chef for offentlig politik, i en erklæring.
"Dagens foreslåede reguleringer vil ikke påvirke vores forretningsbeslutning om at stoppe tilgængeligheden af nyheder i Canada," konkluderer Curran.
Lovgivningen kom efter klager fra Canadas medieindustri, som ønsker en strammere regulering af teknologivirksomheder for at forhindre dem i at skubbe nyhedsvirksomheder ud af onlineannonceringsmarkedet.
Ifølge udkastet til forordninger skal virksomheder frivilligt forhandle aftaler med nyhedsudgivere og betale en del af deres globale indtægter baseret på en fastlagt beregning.
Opnår selskaberne ikke en betalingstærskel gennem frivillige aftaler, kan de blive nødt til at gennemgå obligatoriske forhandlinger overvåget af den canadiske radio-tv- og telekommunikationskommission (CRTC).
"Den canadiske regerings holdning er, at i lyset af den dominerende stilling, som de indtager med hensyn til at være den gatekeeper til indhold, er der et ansvar fra deres side for at komme frem og forhandle retfærdigt med os," sagde en embedsmand fra regeringen.
Reuters har dog ikke haft held til at få svar på, hvad der vil ske, hvis virksomheder blokerer nyheder på deres platforme og slet ikke deltager i forhandlingerne.