Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen skrinlægger sin konkurrencesag mod finans-centralen BEC om selskabets tårnhøje gebyrer til kunder, der ønsker at forlade centralen.
Styrelsen dropper sagen efter, at BEC i slutningen af april med en vedtægstændring sænkede de såkaldte udtrædelses-godtgørelser fra de oprindelige fem års omsætning til nu 2,5 års omsætning.
BEC fortalte om sin beslutning i begyndelsen af april.
“Vedtægtsændringen imødegår de konkurrencemæssige betænkeligheder, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har haft,” meddeler styrelsen.
BEC er det ene af Danmarks tre store datacentraler, som tilsammen håndterer it for langt størstedelen af de danske banker og sparekasser.
BEC med hovedkvarter i Roskilde håndterer it og data for blandt andet Arbejdernes Landsbank, Spar Nord og Nykredit, SDC med hovedkvarter i Ballerup for sparekasserne og Bankdata med hovedkvarter i Fredericia for blandt andet Jyske Bank og Sydbank.
Der er tale om meget store forretninger, som imidlertid ikke tjener de store penge, da de alle er ejet af deres kunder.
BEC ejes således af de 18 pengeinstitutter, som samtidig udgør datacentralens kunder.
De danske konkurrencemyndigheder har længe haft et horn i siden på de tre selskabers meget høje udtrædelsesomkostninger.
“Betænkelighederne gik blandt andet på, at udtrædelsesgodtgørelsen kunne begrænse konkurrencen ved at afholde pengeinstitutterne fra at forlade BEC til fordel for konkurrerende leverandører. Datacentralerne kan således have været begrænset i at konkurrere fuldt ud om at have den bedste pris, kvalitet eller være de dygtigste til at innovere,” som det lyder fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.
Bankdata halverede i marts prisen for at forlade datacentralen til ligeledes 2,5 års betaling.
SDC har givet tilsagn om, at selskabet på samme måde vil reducere deres udtrædelsesgebyrer.
Læs mere om de problematiske udtrædelsesgodtgørelser: