KMD går på job-hugst i kommunerne

Strukturreformen, der også kaldes danmarkshistoriens største it-projekt, får kommunernes leverandør, KMD, til at opruste med 60 til 70 medarbejdere. Omkring halvdelen vil sandsynligvis blive hentet i kommunerne.

KMD forventer, at strukturreformen giver travlhed nok til, at det bliver nødvendigt med 60 til 70 nye ansatte, hvoraf de 20 skal ansættes nu.

De første 20 stillinger fordeler sig på fire områder: leveranceprojektledere, fag/servicekonsulenter, management konsulenter og uddannelseskonsulenter.

De nye konsulenter skal, ifølge KMD, hjælpe kommunerne med at træffe de rigtige beslutninger i forbindelse med strukturreformen.

Det kan eksempelvis være, hvilken af de sammenlagte kommuners måde at gøre tingene, der skal følge med til den nye storkommune.

? Det, vi leder efter, er akademikere, der har et godt indblik i den offentlige forvaltning. Det kan både være nyuddannede, men det kan da bestemt også være eksempelvis mellemledere, der allerede sidder i suppedasen, siger KMD's direktør Kim Koch.

Han peger dog på, at der også vil være et kraftigt fokus på ansøgere, der allerede arbejder i konsulentbranchen.

Ny kundeprofil

Langt de fleste af kommunerne er allerede kunder hos KMD, men firmaet mener alligevel, at der er brug for forstærkninger.

? Vi betragter det som en harmoniseringsøvelse. Hvis fire kommuner skal slås sammen til en, så er det nødvendigt at finde en fællesmængde, ellers bliver det til hø og hakkelse, fordi de hver især har deres egen måde at gøre tingene på, siger Kim Koch.

Kim Koch pointerer, at det er nødvendigt at få uddannet folk i såvel KMD som i kommunerne. De første 20 medarbejdere bliver søgt nu, og efter sommerferien vil de sidste stillinger blive slået op.

Stillingsopslagene vil først dukke op i bladet Danske Kommuner, og efterfølgende bliver de også slået op i Kommunalbladet.

? Det kan godt se ud som om, at vi primært henvender os til de folk, der allerede arbejder ude i kommunerne. Men det er et oplagt sted at starte, for de ansatte kender jo allerede en masse til det offentlige. Det er ikke usandsynligt, at halvdelen af de nye medarbejdere kommer fra kommunerne, siger Kim Koch.

Kim Koch pointerer, at stillingerne også vil blive slået op i dagbladene, men han erkender, at der alligevel er risiko for, at kommunerne kan blive vrede over hugsten blandt deres ansatte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere