Artikel top billede

Salget af smartphones falder, men mobil-producenterne skovler pengene ind på et andet parameter

Analyseinstituttet IDC lægger tallene frem i ny opgørelse, og selv om 2022 ser skidt ud på salgssiden - sammenlignet med sidste år - så er der et mere bruger-interessant tal, der indikerer hvor pengene findes.

2022 bliver ikke smartphone-producenternes år, viser nye tal fra analyseinstituttet IDC.

Det globale salg af mobiltelefoner kommer efter alt at dømme til at falde med 6,5 procent ved årest udgang, hvis man sammenligner med tal fra året før.

Skylden kan skydes på inflation og en presset økonomi, der har ramt de fleste lande.

Det skriver Berlingske.

Men selv med et 6,5 procents fald, så vil der stadig ved udgangen af 2022 blive solke 1,27 milliarder smartphones, og allerede i 2023 ventes salget at gå op igen med 5,2 procent.

Et andet tal at bemærke i forhold til 2021 er også ét, der nok betyder mest for brugeren af mobiltelefoner, nemlig prisen, som er gået op med 10 procent i forhold til samme tid sidste år.

Dermed behøver ingen at ligge søvnløse om natten i bekymringer om, om de store tech-giganter får tjent penge nok ind på deres telefoner.

Den nyeste trend i mobilverdenen er de foldbare smartphones, som særligt Samsung er storleverandør af. I alt er der i første kvartal i Danmark solgt 8.000 foldbare mobiler - ikke kun fra Samsung.

Til sammenligning blev der i 2021 solgt 9.000 foldbare telefoner på hele året i Danmark.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere