Artikel top billede

Steen Enemark Kildesgaard, rektor hos KEA.

Billede: Pelle Rink. (Foto: © Pelle Rink / Pelle Rink)

KEA tvunget til at skære hundredvis af it-studiepladser efter politisk aftale: "Alt det, som vi har brugt 10 år på at bygge op, taber man"

Konsekvensen af politisk aftale om reduktion af engelsksprogede videregående uddannelser er voldsom for erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelserne. Hos Københavns Erhvervsakademi (KEA) betyder det, at rektor Steen Enemark Kildesgaard skal skære over 15 procent af studiekapaciteten ned. Det går især ud it-studiepladserne. "Fra sommeren 2022 stopper optaget på alle vores internationale uddannelser," siger han til Computerworld.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Indsigt i konsekvenser for Københavns Erhvervsakademi (KEA) som følge af politisk aftale
  • Så mange studiepladser er KEA tvunget til at nedlægge
  • Sådan forholder KEA's rektor sig tli situationen
  • Hvorfor Uddannelses- og Forskningsministeriets tal er problematiske
1.700
8:30 min
Udenlandske studerende er blevet en byrde for Danmark. SU-udgiften til dem er kommet ud af kontrol, og for få af dem får sig et arbejde i Danmark efter uddannelsen.

Derfor skal der skæres gevaldigt ned på studiepladserne.

Sådan kan man læse i forbindelse med aftalen om at begrænse SU-udgifter til udenlandske studerende fra EU, som regeringen og en række partier indgik 25. juni.

Det kommer især til at få alvorlige konsekvenser for de danske erhvervsakademi- og professionsbacheloruddannelser, der uddanner mange it-studerende, som aftalen især er rettet i mod.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter