Artikel top billede

Efter kæmpe opkøbstilbud: Nu åbner HP døren på klem over for Xerox

HP afviser ikke at indgå i en dialog med Xerox, der har forsøgt at købe selskabet. Men betingelserne skal være markant anderledes, lyder det fra selskabets topchef.

HP har tidligere blankt afvist alle købstilbud fra printergiganten Xerox, der for nylig bød op mod 240 milliarder kroner (35 milliarder dollar) for selskabet.

Ifølge Financial Times åbner HP dog nu døren på klem for en aftale med Xerox.

HPs administrerende direktør Enrique Lores siger til Financial Times, at selskabet ikke er interesseret i at indgå en aftale med Xerox på de betingelser, der er fremlagt.

Men han oplyser samtidig, at selskabet ikke er afvisende over for at indgå en aftale under andre betingelser. Eksempelvis i en konstruktion, hvor det er HP som overtager Xerox.

”Vi er villige til at indgå i en dialog med Xerox. Det handler ikke om, hvem der køber hvad, men om at skabe værdi,” siger Enrique Lores til Financial Times.

Læs også: Xerox hæver tilbud på HP Inc: Vil nu betale 244 milliarder kroner for HP Inc

Regnskab er bedre end forventet

Meddelelsen fra HP’s topchef kom i forbindelse med, at selskabet fremlagde sit kvartalsregnskab, der viste et overskud på 65 cent per aktie, hvilket var bedre end analytikernes forventning på 54 cent pr aktie.

Selskabet meddelte desuden, at det vil øge sine tilbagekøb af egne aktier betragteligt fra fem milliarder dollar til 16 milliarder dollar nu.

Tilbagekøbsprogrammet betyder, at selskabet betaler op mod halvdelen af sin markedsværdi tilbage til de eksisterende investorer, og ifølge Financial Times skal det ses som forsøg på overbevise de eksisterende aktionærer om, at de skal afvise Xerox bejleri.

Læs også: Efter opkøbstilbud: Xerox vil udskifte hele HP’s bestyrelse




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere