Artikel top billede

For et år siden rystede giftig virus A.P. Møller-Mærsk: Her er it-direktør Tom Christensens historie om angrebet - time for time

Longread, kapitel 1: På en helt almindelig tirsdag sidste år forvandlede A.P. Møller-Mærsks hovedkvarter på Esplanaden sig til en krigzone. Midt i kampen for at bevare herredømmet over Maersk Oil & Gas-forretningen stod it-direktør Tom Christensen. Her er første del af hans beretning fra 10 voldsomme dage.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • En beretning fra hjertet af A.P. Møller-Mærsks hovedkvarter under angrebet sidste år.
  • Fortællingen om, hvordan man hos Maersk Oil & Gas reagerede på angrebet.
1.959
10 min
Tirsdag 27. juni 2017 tegner til at blive en helt almindelig småtam sommerdag i den danske hovedstad.

På avisernes forsider kan cyklisterne på vej ned gennem Bredgade læse om migrantkrisen i Middelhavet og en amerikansk præsident i konflikt med omverden. På mange måder ligesom i dag.

Alt ånder tilsyneladende fred og ro på Esplanaden, hvor en af dansk erhvervslivs store stoltheder A.P. Møller-Mærsk holder til.

Det er da også med ro i sindet, at den globale direktør for it-infrastruktur og drift hos Maersk Oil & Gas, Tom Christensen, går ned ad Esplanaden på vej til et møde med en leverandør.

De to sidder og drikker kaffe på Restaurant Babette på hjørnet af Bredgade og Esplanaden omkring klokken 13:00, da Tom Christensens telefon pludselig ringer.

"Jeg kigger ned og kan se, at det er vores security officer, Peter Lidell, der ringer. Så jeg siger, at den er jeg altså nødt til at tage," siger han.

Tom Christensen er i dag CIO hos franske Total, der i august sidste år købte Maersk Oil & Gas.

Ved opkøbet fulgte ikke bare boreplatforme og oliefelter med. Det gjorde Tom Christensen også.