Artikel top billede

Det har givet en stor besparelser for landets 98 kommuner, at bryde KMDs monopol på kommunal it. (Foto: Kombit/PR)

Kommunerne kommer til at score en milliard kroner om året på at bryde KMD's monopol: "Vi har fået den konkurrence, som vi ønskede os. Tallene taler for sig selv"

Interview: Monopolbrudet nærmer sig for alvor sin afslutning efter ni års intenst arbejde med at konkurrenceudsætte KMDs mange kommunale systemer. Der har været bump undervejs, men det er lykkeds og kommer til at betyde en millardbesparelser for kommunerne, fortæller Kombits projektdirektør og CIO, Peter Lykke Egelund.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Hvor lang tid der er tilbage af monopolbruddet
  • Hvad kommunernes regning på it-drift er efter monopolbruddet
  • Hvilke udfordringer Kombit har mødes undervejs
1.248
6:15 min
20. maj 2009 tog Kombit sine første spæde skridt mod at få brudt KMD's monopol og sikre konkurrencen for 17 af kommunernes kritiske it-løsninger.

Om godt og vel et år kan Kombit så holde 10-års jubilæum, og direktørens tale på den store dag kan begynde med de tre ord 'we did it' efterfulgt af en lang klapsalve fra de 225 medarbejdere, der i dag arbejder for det kommunale indkøbsselskab.

Monopolbruddet har ikke bare betydet, at der nu står flere leverandører bag de mange kommunale løsninger. Det har også betydet en meget konkret millardbesparelse for landets kommuner.

"Kommunernes regning er begyndt at gå nedad. De samlede monopolløsninger kostede vel omkring to milliarder kroner om året. Når vi er færdige, er vi tættere på