Artikel top billede

Udviklingschef: "Hvis du producerer maskiner eller oliefiltre eller hvad som helst i dag, så vil du om kort tid være nødt til at kunne tilbyde IoT-enablede produkter."

Interview: Den digitale omstilling kan blive dyr for dansk erhvervsliv, hvis der ikke skaffes kvalificeret arbejdskraft og tænkes mere modigt i innovation og IoT-løsninger, siger Morten Wagner, udviklingschef i GTS-instituttet Force Technology. "Vi har mange dygtige virksomheder i Danmark, men vi har et problem med risikovillighed," siger han.

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Hvorfor de danske virksomheder, som producerer fysiske produkter, skal udvikle sig til at være IoT-virksomheder hvis de vil overleve
  • Hvordan Nordic IoT-Centre tilbyder rådgivning og sparring til virksomheder
  • Hvad den primære udfordring for danske virksomheder er pt.
1.097
5:30 min
”Digitaliser eller dø” er den dramatiske titel på en bog af den franske teknologiblogger og IT-chef Nicolas Windpassinger, som udkom sidste år.

Men det er også realiteten for en meget stor del af dansk erhvervsliv, siger Morten Wagner, udviklingschef for GTS-instituttet og teknologivirksomheden FORCE Technology. Og uret tikker.

Virksomheder, der forsømmer den digitale omstilling og ikke sørger for at få implementeret IoT-løsninger i organisation, produktion og slutprodukter, risikerer at blive udkonkurreret og overflødiggjort i løbet af få år.

”De fleste danske virksomheder, som producerer fysiske produkter, skal udvikle sig til at være IoT-virksomheder inden for de næste 10 år, hvis de vil overleve,” siger Morten Wagner, som står i spidsen for Force Technologys IdemoLab, virksomhedens afdeling for udvikling og design af smarte produkter, IoT-løsninger, og strategisk, digital innovation.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter