Artikel top billede

Opkøb til 58 milliarder kroner giver store problemer: Direktør færdig - aktiekurs dykker med 54 procent

Britiske Micro Focus købte for halvandet år siden Hewlett-Packard Enterprises store software-forretning for 58 milliarder kroner. I dag er butikken i krise.

Britiske Micro Focus er i krise. Selskabets direktør, Chris Hsu, er med omgående virkning røget ud ad selskabet, indtjeningen er i bund, og selskabets aktiekurs er styrtdykket.

Det er altsammen sket i kølvandet på selskabets køb af Hewlett-Packard Enterprises store softwareforretning, som Micro Focus overtog i efteråret, efter selskabet gav hinanden håndslag på købet i efteråret 2016 til en pris på 58 milliarder kroner.
Micro Focus overtog HPE-forretningen i efteråret 2017, og siden har selskabet, - der blandt andet står bag Linux-selskabet Suse - kæmpet med at få integreret den mægtige softwareforretning i sin egen butik.

Micro Focus - der har små 5.000 ansatte - meddeler, at omsætningen er faldet til et godt stykke under det forventede på grund af “problemer med at integrere de to forretninger.”

Ifølge Financial Times er der således ikke i sig selv problemer med selskabets produkter eller lignende for tiden. Den faldende omsætning skyldes således alene interne problemer.

Ifølge avisen har der blandt andet været problemer med Micro Focus’ interne it-systemer.

I alt forventer Micro Focus, at omsætningen vil falde op til ni procent i 2017-regnskabsåret.

Selskabets aktiekurs dykkede 17 procent i januar. Mandag faldt den yderligere 54 procent.

Selskabet er foruden integrationsproblemer altvoligt udfordret af manglende resultater og udvikling inden for kunstig intelligens, der ellers regnes for at være blandt de allervigtigste områder inden for software lige nu.

Selskabet meddeler, at topchef Chris Hsu trækker sig med omgående virkning for at være mere sammen med sin familie og for at ‘forfølge andre muligheder.’

Med salget af softwaredivisionen slipper HPE af med resterne af softwareselskabet Autonomy, som selskabet købte i 2011 og som i dag står som en af de største katastrofer i Hewlett Packards historie.

Købet førte hurtigt til enorme afskrivninger, retssager og beskyldninger om svindel.

Med i salget er også andre software-selskaber, som Hewlett-Packard har købt. De tæller Mercury Interactive (købt i 2006 for 4,5 milliarder dollar) og ArcSight (købt i 2010 for halvanden milliarder dollar).

Hewlett Packard blev for 11 måneder siden delt op i to selvstændige selskaber, nemlig HP Inc (pc- og printerforretning) og Hewlett Packard Enterprise (hardware, services og software til erhvervslivet).

Læs også: Hewlett-Packard Enterprise sælger sin mægtige software-division for 58 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
SAP Excellence Day 2025

Hvordan du orkestrerer og opdeler SAP-projekter for at opnå gevinster hurtigere? Hvordan påvirker AI fremtiden for SAP i almindelighed og måske også din virksomhed? Dette er blot nogle af de svar du får ved at deltage på denne spændende konference.

03. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Backup, availability og disaster recovery

I en tid hvor truslerne mod it-driften kun vokser, er det afgørende at kende forskellen på backup, availability og disaster recovery. Deltag og få konkret viden og praksisnære eksempler på, hvordan I kan styrke jeres beredskab.

07. april 2025 | Læs mere


Cyberthreat Day, København: Trusler, angreb og forsvar i praksis

Stå rustet mod cybertrusler. Få et detaljeret overblik over de nyeste sårbarheder, angrebsmønstre og metoder, som cyberkriminelle anvender. Lyt til beretninger fra sikkerhedseksperter på den digitale frontlinje, og få indsigt i både succesfulde angreb og de, der blev afværget

08. april 2025 | Læs mere