Artikel top billede

Sikkerhedsproblemer plager den nye Android 4.0

Mobilstyresystemet Android 4.0 er noget af det hidtil mest avancerede på markedet. Men der er problemer med sikkerheden.

Computerworld News Service: Android 4.0 Ice Cream Sandwich kommer på markedet med den snarlige lancering af smartphonen Samsung Galaxy Nexus.

At dømme efter de første anmeldelser er Android 4.0 et mobilstyresystem på forkant med den teknologiske udvikling og indeholder en mængde fede funktioner, man godt kan se frem til.

Nogle af disse vidunderfunktioner er dog samtidig årsag til visse sikkerhedsmæssige bekymringer.

Android 4.0 introducerer ifølge firmaet Good Technology nogle nye sikkerhedsrisici, som brugere og it-administratorer bør være opmærksomme på.

Good Technology er selv leverandør af værktøjer til mobilstyring og -sikkerhed og har således en klar økonomisk interesse inden for mobile enheders sikkerhed.

Det drejer sig da heller ikke om store gabende sikkerhedshuller og advarende råd om helt at styre uden om den nye version af Android.

Derimod får du her blot en kort gennemgang af potentielle risici, så du har mulighed for at træffe passende sikkerhedsmæssige foranstaltninger.

Kryptering

Understøttelsen af kryptering på enheden er et skridt i den rigtige retning, men introducerer samtidig en ny faktor, som betyder, at krypteringen på én Android-enhed kan være stærkere end krypteringen på en anden.

Hvor godt kryptering fungerer som beskyttelse, kommer an på en kombination af faktorer såsom hvilken algoritme, der anvendes; hvor godt krypteringsnøglerne beskyttes samt styrken af det anvendte kodeord.

Hvis ét af disse led er svagt, så er hele kæden svag.

Kopier og indsæt i e-mail

Funktionen, der gør det muligt at kopiere og indsætte tekst fra og i e-mail kan føre til tab af data.

Særligt it-administratorer bør være opmærksomme på, at det med denne funktion er let at kopiere indhold fra e-mail eller vedhæftede filer og indsætte det i en anden app med et eventuelt lavere sikkerhedsniveau.

Lås op med ansigtsgenkendelse

Brugen af ansigtsgenkendelse til at låse sin smartphone op virker som en cool funktion.

Android 4.0 er et af de første mobilstyresystemer til at implementere funktionen, men også andre overvejer at bruge ansigtsgenkendelse til autentifikation.

Det kan godt være, at det virker fikst, at man ikke behøver at indtaste en PIN-kode, men hvis du kan låse din enhed op med dit ansigt, så kan andre gøre det samme.

Der er muligvis ikke brug for andet end et anstændigt billede af dig, for at nogen kan bruge ansigtsgenkendelse til at få uautoriseret adgang til din Android-enhed.

Android Beam

Som bruger vil man værdsætte muligheden for trådløst at sende data såsom kontakter fra én Android-enhed til en anden.

Men hvis dataene ikke er krypterede undervejs, så er de sårbare overfor at blive opsnappet under overførslen.

Tag skærmbilleder

Muligheden for at tage et screenshot er en fremragende funktion til en smartphone eller tablet-pc.

Det kan bruges til at huske vigtig information eller i forbindelse med support og fejlfinding.

Funktionen kan dog også misbruges til at tage skærmbilleder af følsomme data, der herefter kan kompromitteres ved at blive gemt og delt på uforudsete måder.

Android 4.0 Ice Cream Sandwich lader til at være en fænomenal mobilplatform med en vifte af fede funktioner.

Men sørg for at være opmærksom på de sikkerhedsmæssige konsekvenser ved nye funktioner og især på, om brugerne anvender dem korrekt, så din virksomhed trygt kan bevæge sig ind i mobilitetens tidsalder uden at frygte kompromitterede data.

Læs også:

Se de bedste erhvervsfunktioner i Android 4.0

Her er Googles nye Android 4.0 - se billederne

Sådan bliver de nye smartphones i 2012.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere