Riskær igen i kamp for Cybercity

Klaus Riskær Pedersen nægter at give op i kampen om Cybercity. Cybercity-stifteren varsler, at han vil offentliggøre navnene på de hidtil hemmelige pengemænd, der står bag ham. Det skal bane vejen for endnu et overtagelsesforsøg.

Stifteren af Cybercity, finansmanden Klaus Riskær Pedersen, varsler nye træk i spillet om at få Cybercity tilbage fra de nuværende ejere med amerikanske Advent International i spidsen.

Hans nye våben er navnene på de hidtil anonyme investorer, som han tidligere har budt på Cybercity sammen med.

Dengang blev købstilbuddet imidlertid afvist af likvidatoren i Cybercitys nuværende holdingselskab, som Advent er ved at sælge til sig selv.

Likvidatoren, Kurt Skovlund, skrottede buddet på vegne af ejerne - blandt andet fordi Riskær dengang ikke ville oplyse, hvilke investorer han havde i ryggen.

Tæt på afsløring

De navne er Riskær nu tæt på at afsløre i håb om, at det kan formilde likvidators syn på købstilbuddet.

- Løsningen går i retning af, at det skal være hævet over enhver tvivl, at det er det konsortium, jeg repræsenterer, og ikke Klaus Riskær Pedersen som person, der afgiver et købstilbud, siger han til Computerworld Online.

Riskær tilføjer, at alle i konsortiet først skal være enige om at træde frem, og at hans mund foreløbigt er lukket, når det kommer til navne.

- Men jeg forventer relativt hurtigt, at kunne komme videre og meddele noget til offentligheden, siger han.

Spekulationer om, at Riskærs tidligere kompagnon, milliardæren og investoren Mads Ulrich, skulle stille kontanter til rådighed til købet afviser Riskær blankt.

Det har ikke været muligt at træffe Kurt Skovlund og få kommentarer til Riskærs nye meldinger eller navnenes betydning for et købstilbud. I maj sagde likvidatoren dog til Morgenavisen Jyllands-Posten, at oplysninger om navnene ville betyde "noget" i forhold til hans indstilling til aktionærerne.

Papir for taknemmeligt

- Der kan meget vel være gods bag tilbuddet, men papir er jo taknemmeligt. Og jeg må jo gå ud fra, at det ikke er Riskær selv, der har pengene, eftersom han er konkurs. Så må det da være rimeligt at spørge, hvem der så står bag, sagde Kurt Skovlund dengang.

Klaus Riskær kom for alvor op af stolen og ville kæmpe for Cybercity, da han havde udsigt til at vinke farvel til at få millionbeløb ud af selskabet.

Oprindeligt mistede Riskær Cybercity, da han gik personlig konkurs og ikke længere kunne stå som ejer af internetsuccesen.

I stedet stod den familiefond, der plejer hans økonomi, som ejer, og fondets salgsaftale fra Advents overtagelse af Cybercity giver mulighed for, at fondet kan score en ekstra bonus.

Bonussen kommer dog kun i hus, hvis prisen for Cybercity overstiger et bestemt beløb. Og de 234 millioner, som Advent sandsynligvis vil sælge selskabet til sig selv for, udløser nul kroner til fondet og dermed Riskær selv.

Riskær tidligere købstilbud lød på næsten en halv milliard kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere