Stifteren af Cybercity, finansmanden Klaus Riskær Pedersen, varsler nye træk i spillet om at få Cybercity tilbage fra de nuværende ejere med amerikanske Advent International i spidsen.
Hans nye våben er navnene på de hidtil anonyme investorer, som han tidligere har budt på Cybercity sammen med.
Dengang blev købstilbuddet imidlertid afvist af likvidatoren i Cybercitys nuværende holdingselskab, som Advent er ved at sælge til sig selv.
Likvidatoren, Kurt Skovlund, skrottede buddet på vegne af ejerne - blandt andet fordi Riskær dengang ikke ville oplyse, hvilke investorer han havde i ryggen.
Tæt på afsløring
De navne er Riskær nu tæt på at afsløre i håb om, at det kan formilde likvidators syn på købstilbuddet.
- Løsningen går i retning af, at det skal være hævet over enhver tvivl, at det er det konsortium, jeg repræsenterer, og ikke Klaus Riskær Pedersen som person, der afgiver et købstilbud, siger han til Computerworld Online.
Riskær tilføjer, at alle i konsortiet først skal være enige om at træde frem, og at hans mund foreløbigt er lukket, når det kommer til navne.
- Men jeg forventer relativt hurtigt, at kunne komme videre og meddele noget til offentligheden, siger han.
Spekulationer om, at Riskærs tidligere kompagnon, milliardæren og investoren Mads Ulrich, skulle stille kontanter til rådighed til købet afviser Riskær blankt.
Det har ikke været muligt at træffe Kurt Skovlund og få kommentarer til Riskærs nye meldinger eller navnenes betydning for et købstilbud. I maj sagde likvidatoren dog til Morgenavisen Jyllands-Posten, at oplysninger om navnene ville betyde "noget" i forhold til hans indstilling til aktionærerne.
Papir for taknemmeligt
- Der kan meget vel være gods bag tilbuddet, men papir er jo taknemmeligt. Og jeg må jo gå ud fra, at det ikke er Riskær selv, der har pengene, eftersom han er konkurs. Så må det da være rimeligt at spørge, hvem der så står bag, sagde Kurt Skovlund dengang.
Klaus Riskær kom for alvor op af stolen og ville kæmpe for Cybercity, da han havde udsigt til at vinke farvel til at få millionbeløb ud af selskabet.
Oprindeligt mistede Riskær Cybercity, da han gik personlig konkurs og ikke længere kunne stå som ejer af internetsuccesen.
I stedet stod den familiefond, der plejer hans økonomi, som ejer, og fondets salgsaftale fra Advents overtagelse af Cybercity giver mulighed for, at fondet kan score en ekstra bonus.
Bonussen kommer dog kun i hus, hvis prisen for Cybercity overstiger et bestemt beløb. Og de 234 millioner, som Advent sandsynligvis vil sælge selskabet til sig selv for, udløser nul kroner til fondet og dermed Riskær selv.
Riskær tidligere købstilbud lød på næsten en halv milliard kroner.